Νηστίσιμο μωσαϊκό σοκολάτας με ξηρούς καρπούς
Εύκολο γλυκό
Πως θα φτιάξετε ένα απολαυστικό, σοκολατένιο μωσαϊκό, ιδανικό για την περίοδο της νηστείας
Υλικά για νηστίσιμο μωσαϊκό σοκολάτας με ξηρούς καρπούς
- 300 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα, τεμαχισμένη σε μικρότερα κομμάτια
- 200 γρ. ρόφημα αμυγδάλου
- 80 γρ. φιστικοβούτυρο
- 1 κτγ εκχύλισμα βανίλιας
- 200 γρ. ξηροί καρποί της επιλογής μας (φιστίκι, φιστίκι Αιγίνης, αμύγδαλο, φουντούκια, καρύδια)
Συνταγή για Νηστίσιμο μωσαϊκό σοκολάτας με ξηρούς καρπούς
- Στήνουμε μπεν μαρί βάζοντας ένα πυρίμαχο μπολ πάνω από ένα κατσαρολάκι με νερό που σιγοβράζει.
- Μέσα στο μπολ βάζουμε τη σοκολάτα μαζί με το ρόφημα αμυγδάλου.
- Ανακατεύουμε να λιώσει η σοκολάτα και να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
- Μόλις ομογενοποιηθεί, προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε καλά.
- Αφήνουμε για 30 με 40 λεπτά το μείγμα στην άκρη, να κρυώσει για να πλάθετε πιο εύκολα.
- Στη συνέχεια το μεταφέρουμε σε μια λαδόκολλα και του δίνουμε σχήμα κορμού.
- Αφήνουμε στο ψυγείο για 2 ώρες και έπειτα σερβίρουμε.
- Διατηρείται για έως και 10 μέρες.