Πεντανόστιμο κριθαρότο θαλασσινών
Θα σας εκπλήξει ευχάριστα
Ένα εύκολο κριθαρότο θαλασσινών με μύδια, γαρίδες και καλαμαράκια
Υλικά για κριθαρότο θαλασσινών
- 500 γρ. κριθαράκι μέτριο
- 12 γαρίδες νο3 καθαρισμένες χωρίς κέλυφος
- 300 γρ. καλαμαράκια σε ροδέλες
- 200 γρ. μύδια σε ½ κέλυφος
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 200 ml λευκό κρασί
- 1.400-1.500 ml καυτό νερό
- ελαιόλαδο, αλάτι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- ½ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
Συνταγή για κριθαρότο θαλασσινών
- Σε ρηχή κατσαρόλα ζεσταίνουμε 4-5 κ.σ. ελαιόλαδο.
- Σοτάρουμε τα καλαμαράκια για 3-4 λεπτά απ’ όλες τις πλευρές και τα αλατοπιπερώνουμε. Τα μεταφέρουμε σε πιάτο.
- Στο ίδιο ελαιόλαδο σοτάρουμε τις γαρίδες για 2-3 λεπτά, μέχρι να πάρουν λίγο χρώμα, αλατοπιπερώνοντάς τες.
- Τις μεταφέρουμε στο πιάτο με τα καλαμαράκια.
- Εάν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο στην κατσαρόλα και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 2-3 λεπτά μέχρι να μαλακώσει.
- Το πασπαλίζουμε με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
- Προσθέτουμε το σκόρδο και το κριθαράκι και σοτάρουμε για 1-2 λεπτά.
- Σβήνουμε με το κρασί και περιμένουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ.
- Σταδιακά αρχίζουμε να ρίχνουμε σε 3-4 δόσεις το καυτό νερό, ανακατεύοντας συνέχεια.
- Περιμένουμε να απορροφηθεί η πρώτη δόση υγρών πριν ρίξουμε την επόμενη κ.ο.κ.
- Μαζί με την τελευταία δόση υγρών προσθέτουμε στην κατσαρόλα τα μύδια και τα καλαμαράκια και ανακατεύουμε απαλά.
- Όσο είναι ακόμα αρκετά ζουμερό το κριθαρότο προσθέτουμε τις γαρίδες, ανακατεύουμε και αφήνουμε για 2 λεπτά. Αποσύρουμε από τη φωτιά.
- Προσθέτουμε τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και ανακατεύουμε.
- Σερβίρουμε το κριθαρότο ζεστό, πασπαλισμένο με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.