Λαγάνα γεμιστή με τυρί
Με γραβιέρα και λιωμένο τυρί
Υπέροχη συνταγή για νόστιμη λαγάνα γεμιστή με τυρί
Υλικά για λαγάνα γεμιστή με τυρί
- 400 γραμμάρια νερό
- 1 κουταλιά της σούπας μέλι
- 3 κουταλιές της σούπας ταχίνι
- 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- 25 γραμμάρια νωπή μαγιά
- 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 200 γραμμάρια αλεύρι σκληρό
- 300 γραμμάρια σταρένιο αλεύρι
- 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
- 3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
- 1 κουταλιά του γλυκού μέλι
- 100 γραμμάρια λευκό σουσάμι
- 50 γραμμάρια μαύρο σουσάμι
- 200 γρ. μαλακό αλοιφώδες τυρί
- 200 γρ. τριμμένη γραβιέρα
Συνταγή για λαγάνα γεμιστή με τυρι
- Σε ένα μπολ βάζουμε εκατό γραμμάρια χλιαρό νερό, όλο το μέλι, όλη τη μαγιά και ανακατεύουμε πολύ καλά για να διαλυθούν.
- Προσθέτουμε τρεις κουταλιές αλεύρι σκληρό και σκεπάζουμε με ένα πανί.
- Το αφήνουμε σε ζεστό μέρος να ανέβει για περίπου μισή ώρα.
- Σε ένα άλλο μπολ βάζουμε το υπόλοιπο νερό, το ταχίνι και το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί εντελώς το ταχίνι.
- Αυτό το μείγμα το προσθέτουμε στο διάλυμα της μαγιάς μαζί με το αλάτι και σιγά-σιγά τα άλευρα μέχρι να έχουμε μία κανονική εύπλαστη ζύμη.
- Την σκεπάζουμε και την βάζουμε στο φούρνο στους 50 βαθμούς μέχρι να ανέβει, περίπου 1 ώρα.
- Αφού ανέβει χωρίζουμε τη ζύμη στα δύο και πλάθουμε, ανοίγουμε με τον πλάστη και τοποθετούμε μέσα τα τυριά και κλείνουμε το ζυμάρι προσεκτικά, απλώνοντας με τα χέρια το ζυμάρι μας στο κλασικό σχήμα οβάλ που έχουν οι λαγάνες.
- Σε δυό διαφορετικά ταψιά που έχουμε στρώσει αντικολλητικό χαρτί και έχουμε πασπαλίσει με σταρένιο αλέυρι τοποθετούμε τις λαγάνες μας και τις αφήνουμε να ανέβουν ξανά.
- Διαλύουμε τη ζάχαρη και το μέλι στο χλιαρό νερό και με ένα πινέλο περνάμε την επιφάνεια της λαγάνας, τέλος πασπαλίζουμε με τα σουσάμια που έχουμε πριν αναμίξει και με τα δάκτυλά μας κάνουμε τα χαρακτηριστικά βαθουλώματα στην επιφάνεια της.
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας πάνω κάτω στους 200 και ψήνουμε τις λαγάνες μας για περίπου μισή ώρα.
- Όταν έχουν ψηθεί και από κάτω είναι έτοιμες.