Καθαρά Δευτέρα: Γαρίδες γιουβέτσι
Εύκολη συνταγή
Ένα πεντανόστιμο και νηστίσιμο γιουβέτσι με γαρίδες για την Καθαρά Δευτέρα
Υλικά για γαρίδες γιουβέτσι
- Κρεμμυδι 1 ξερό
- Κρασι Μισό ποτηράκι του κρασιού λευκό
- Ντοματα 2 μεγάλες τριμμένες
- Πελτές Ντομάτας 1 κουταλάκι του γλυκού
- Ζαχαρη Μισό κουταλάκι του γλυκού
- Πιπεριά 1 κόκκινη
- Αλατι Κατά βούληση
- Πιπέρι Κατά βούληση
- Γαρίδες Μισό κιλό μεγάλες
- Κριθαράκι 2 κούπες περίπου
- Πιπέρι Λίγο φρεσκοτριμμένο
- Μαιντανος 1 χούφτα ψιλοκομμένος
Συνταγή για γαρίδες γιουβέτσι
- Αρχικά σοτάρουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι.
- Μόλις σοταριστεί σβήνουμε με το λευκό κρασί και περιμένουμε λίγο να εξατμιστεί το αλκοόλ.
- Έπειτα προσθέτουμε τις τριμμένες ντομάτες, τον πελτές ντομάτας, την ζάχαρη, την κόκκινη πιπεριά κομμένη σε κυβάκια το αλάτι και το πιπέρι.
- Αφήνουμε το φαγητό να βράσει και ρίχνουμε τις γαρίδες, τις οποίες προηγουμένως τις έχουμε καθαρίσει από το εντεράκι τους και τις αφήνουμε να βράσουν για 6 λεπτά.
- Τις βγάζουμε προσεκτικά και προσθέτουμε λίγο καυτό νερό.
- Προσθέτουμε το κριθαράκι, ανακατεύουμε και στο τέλος βάζουμε και πάλι τις γαρίδες.
- Βράζουμε για 1 λεπτό και είναι έτοιμες.
- Σερβίρουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ψιλοκομμένο μαϊντανό.