Γαριδομακαρονάδα: Η βασίλισσα της Καθαράς Δευτέρας
Απόλυτη νοστιμιά
Η γαριδομακαρονάδα είναι από τα πιο νόστιμα πιάτα με θαλασσινά
Υλικά για γαριδομακαρονάδα
- 500γρ. σπαγγέτι
- 80ml ελαιόλαδο
- 12 γαρίδες
- 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
- 1 κόκκινη πιπεριά τσίλι, ψιλοκομμένη
- 60ml κρασί λευκό
- 3 ώριμες ντομάτες, τριμμένες
- 20γρ. κάππαρη, ξεπλυμένη
- 40γρ. βούτυρο
- 40γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
- ½ ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
- ανθό αλατιού, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Συνταγή για γαριδομακαρονάδα
- Σε μια κατσαρόλα με μπόλικο αλατισμένο νερό που κοχλάζει βράζετε τα σπαγγέτι σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία τους.
- Καθαρίζετε τις γαρίδες από τα κελύφη αφαιρώντας το εντεράκι της πλάτης, αλλά αφήνετε το κεφάλι και την ουρά.
- Σε ένα τηγάνι ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρετε τις γαρίδες για 1 λεπτό.
- Τις αφαιρείτε από το τηγάνι με τρυπητή κουτάλα και τις κρατάτε ζεστές σε μία πιατέλα.
- Στο ίδιο τηγάνι σοτάρετε το κρεμμύδι, το σκόρδο και το τσίλι.
- Ρίχνετε ξανά τις γαρίδες στη σάλτσα, ανακατεύετε μέσα την κάππαρη και αφήνετε να πάρουν μια βράση.
- Ανακατεύετε μέσα τα σπαγγέτι, αλατοπιπερώνετε, προσθέτετε το βούτυρο, την παρμεζάνα και τον μαϊντανό.
- Ανακατεύετε να ενσωματωθούν όλα τα υλικά και οι γεύσεις και σερβίρετε αμέσως σε ζεστά πιάτα.