Νηστίσιμο γλυκό ψυγείου
Δεν έχει ούτε λάδι
Πώς θα φτιάξετε ένα υπέροχο και νηστίσιμο γλυκό ψυγείου με γάλα καρύδας
Υλικά για νηστίσιμο γλυκό ψυγείου
- φρυγανιές
- σιρόπι ζάχαρης
- 1 λίτρο γάλα καρύδας στη χάρτινη συσκευασία
- 100 γρ. ζάχαρη
- 100 γρ. κορν φλάορ
- 2 βανιλίνες
- κανέλα
- 150 γρ. νερό
- 150 γρ. ζάχαρη
Συνταγή για νηστίσιμο γλυκό ψυγείου
- Σε ένα μπολ βουτάμε στο σιρόπι μερικές φρυγανιές και τις βάζουμε σε ένα τσέρκι 15×25 εκ.
- Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το γάλα καρύδας, τη ζάχαρη, το κορν φλάουρ και ανακατεύουμε καλά με το σύρμα, μέχρι να βράσει.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε τις βανιλίνες και ανακατεύουμε.
- Ρίχνουμε το μείγμα μας στο τσέρκι με τις φρυγανιές και στρώνουμε με τη σπάτουλα.
- Βάζουμε το γλυκό μας για 2 ώρες στο ψυγείο.
- Πασπαλίζουμε προαιρετικά με κανέλα ή ινδοκάρυδο και σερβίρουμε.