Αφράτο και νηστίσιμο κέικ πορτοκαλιού
Μια εύκολη συνταγή
Μια απίθανη συνταγή για νοστιμότατο κέικ πορτοκάλι
Υλικά για νηστίσιμο κέικ πορτοκαλιού
- 220 ml ελαφρύ λάδι,
- 300 γρ ζάχαρη,
- 400 ml χυμό φρέσκων πορτοκαλιών,
- 500 γρ αλεύρι Φαρίνα,
- 1 φακ.μπεικιν,
- 2 βανιλιες,
- 2 κ.γ.ξυσμα πορτοκαλιού,
- μια πρέζα αλάτι
Συνταγή για νηστίσιμο κέικ πορτοκαλιού
- Βάζουμε στο μπολ το λάδι και την ζάχαρη και ανακατεύουμε καλά με μαριζ
- Ρίχνουμε το χυμό,το ξύσμα,το αλάτι,τις βανιλιες και ανακατεύουμε
- Τέλος προσθέτουμε σιγα-σιγα το αλεύρι και το μπέικιν και ανακατεύουμε
- Βάζουμε λαδόκολλα στο σκεύος μας ή ταψί ή φόρμα ή πυρέξ την λαδωνουμε κάτω και πλάγια, ρίχνουμε το μίγμα και το ψήνουμε στους 180 βαθμούς για μία ώρα.
- Σβήνουμε τον φούρνο και το αφήνουμε μέσα αλλά 10 λεπτά
- Όταν το βγάζουμε το αφήνουμε να κρυώσει ελαφρώς και εάν θέλουμε πασπαλιζουμε με άχνη ζάχαρη