Νόστιμα κεφτεδάκια από φακές
Λαχταριστές φακές
Μια συνταγή με κεφτεδάκια από φακές με φρέσκο δυόσμο και μπαχαρικά
Υλικά για κεφτεδάκια από φακές
- 250 γρ. φακές βρασμένες (τις μεγάλες)
- 1 μεσαίο κρεμμύδι
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 1 πιπεριά Φλωρίνης
- 200 γρ. αλεύρι
- 100 γρ. φρυγανιά
- 1 χούφτα δυόσμο φρέσκο
- 1 κουταλιά του γλυκού αλάτι
- 1 κουταλιά της σούπας ξύδι
- Στη μύτη του κουταλιού ζάχαρη
- 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- Μπαχαρικά της αρεσκείας μας
- Ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
Συνταγή για κεφτεδάκια από φακές
- Βράζω της φακές περίπου 15-20 λεπτά και έπειτα σουρώνω.
- Αφήνω να κρυώσει λίγο για να μπορώ να το χειριστώ με το χέρι.
- Μεταφέρω σε ένα μπολ και στο πολυκόφτη χτυπάω το κρεμμύδι, το σκόρδο, τη πιπεριά και το δυόσμο να γίνουν ψιλοκομμένα.
- Προσθέτω και τα υπόλοιπα υλικά μου στις φακές.
- Αν είναι πολύ κολλώδεις προσθέτω λίγο ακόμη αλεύρι (αντικαθίσταται και με αλεσμένη βρώμη).
- Πλάθω τα κεφτεδάκια και τηγανίζω σε λάδι μέχρι να πάρουν χρώμα, όχι πολύ ψηλή θερμοκρασία για να ψηθεί και μέσα.
- Ή στην αεροφριτέζα με λίγο λάδι γίνονται εξίσου αφράτα.
- Συνοδεύω με σάλτσα και ρύζι ή σε αραβική με γιαούρτι (προαιρετικά)