Μουστοκούλουρα με πετιμέζι, έτοιμα σε 30'
Εύκολη συνταγή
Τα μουστοκούρα θεωρούνται από τα πιο θρεπτικά σνακ του χειμώνα και όχι άδικα
Συνταγή γiα μουστοκούλουρα με πετιμέζι
- 120 ml ελαιόλαδο
- 120 ml ηλιέλαιο
- 130 γρ ζάχαρη κρυσταλλική
- 200 ml πετιμέζι
- 150 ml νερό
- 50 γρ κονιάκ
- 1 κ.τ.σ σόδα
- 1 κ.τ.σ κανέλα
- 1/2 κ.τ.σ γαρύφαλλο
- 900 γρ αλεύρι
Συνταγή για μουστοκούλουρα με πετιμέζι
- Αν θέλετε να βάλετε μόνο μούστο βρασμένο να βάλετε 350 ml μούστο και να προσθέσετε 100 γρ περισσότερη ζάχαρη δηλαδή 230γρ.
- Βάζουμε σε ένα μπολ τα παρακάτω υλικά, ελαιόλαδο, ηλιέλαιο, ζάχαρη, πετιμέζι με νερό, κονιάκ και σόδα.
- Ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα χειρός να ομογενοποιηθούν καλά τα υλικά.
- Στη συνέχεια προσθέτουμε το αλεύρι κοσκινισμένο, την κανέλα και το γαρύφαλλο και ανακατεύουμε με το χέρι.
- Η ζύμη θα κολλάει λίγο στο χέρι για αυτό βάλτε λίγο λάδι στα χέρια και πλάστε τα μουστοκούλουρα.
- Ψήνουμε στους 170 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα για 12-15 λεπτά.
- Αν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε και σουσάμι.