Συνταγή γiα μουστοκούλουρα με πετιμέζι

  • 120 ml ελαιόλαδο
  • 120 ml ηλιέλαιο
  • 130 γρ ζάχαρη κρυσταλλική
  • 200 ml πετιμέζι
  • 150 ml νερό
  • 50 γρ κονιάκ
  • 1 κ.τ.σ σόδα
  • 1 κ.τ.σ κανέλα
  • 1/2 κ.τ.σ γαρύφαλλο
  • 900 γρ αλεύρι

Συνταγή για μουστοκούλουρα με πετιμέζι

  • Αν θέλετε να βάλετε μόνο μούστο βρασμένο να βάλετε 350 ml μούστο και να προσθέσετε 100 γρ περισσότερη ζάχαρη δηλαδή 230γρ.
  • Βάζουμε σε ένα μπολ τα παρακάτω υλικά, ελαιόλαδο, ηλιέλαιο, ζάχαρη, πετιμέζι με νερό, κονιάκ και σόδα.
  • Ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα χειρός να ομογενοποιηθούν καλά τα υλικά.
  • Στη συνέχεια προσθέτουμε το αλεύρι κοσκινισμένο, την κανέλα και το γαρύφαλλο και ανακατεύουμε με το χέρι.
  • Η ζύμη θα κολλάει λίγο στο χέρι για αυτό βάλτε λίγο λάδι στα χέρια και πλάστε τα μουστοκούλουρα.
  • Ψήνουμε στους 170 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα για 12-15 λεπτά.
  • Αν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε και σουσάμι.