Μπακαλιάρος τηγανιτός: Εύκολο κουρκούτι με μπύρα
Ένα εύκολο τραγανό κουρκούτι
Πως θα φτιάξετε το πιο εύκολο κουρκούτι με μπύρα για τον τηγανιτό μπακαλιάρο
Υλικά για κουρκούτι για μπακαλιάρο
- 80 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 80 γρ. Κορν φλάουρ (cornflour)
- 1 κουταλάκι του γλυκού Μπέϊκιν Πάουντερ (baking powder)
- 1 κουταλάκι του γλυκού κουρκουμά
- 750 ml Μπύρα κατά προτίμηση Amstel
- 75 ml Αεριούχο νερό (Σόδα)
- 2 γρ ξερή μαγιά διαλυμένη σε ½ κούπα χλιαρό νερό μαζί με μια πρέζα ζάχαρη
- 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 1 κουταλάκι του γλυκού λευκό πιπέρι
Συνταγή για κουρκούτι με μπύρα
- Ανακατεύουμε όλα τα ξέρα υλικά και τα κοσκινίζουμε.
- Τα βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ.
- Σε μια κανάτα ανακατεύουμε όλα τα υγρά.
- Ρίχνουμε το μίγμα από τα υγρά στο μίγμα των ξερών υλικών, σίγα σίγα και ανακατεύουμε με ένα σύρμα (Αυγοδάρτη), μέχρι να πετύχουμε το αρεστό σε εμάς χύλωμα.
- Προσοχή να μην μας κομπιάσει το μίγμα
- Το περνάμε από ένα σουρωτήρι ψιλό και το αφήνουμε να ξεκουραστεί για 45 λεπτά σκεπαζόμενο ερμητικά με μεμβράνη.
- Το βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα.
- Αυτό το κουρκούτι είναι αρκετό για να τηγανίσετε 500 γρ μπακάλικου (ξαρμυρισμένου, χωρίς κόκκαλα και δέρμα).
- Πριν εμβαπτίσετε τον μπακάλικο στο κουρκούτι, πρέπει να τον πανάρετε σε αλεύρι για να κολλήσει επάνω του ομοιόμορφα το κουρκούτι.
- Θα χρειαστείτε και ενάμισι λίτρο σπορέλαιου.
- Η θερμοκρασία του λαδιού κατά το τηγάνισμα πρέπει να είναι 170 βαθμούς C.