Νηστίσιμο γλυκό ψυγείου με ζελέ
Με τριμμένη καρύδα
Ένα υπέροχο γλυκό ψυγείου με λίγα και ελαφριά συστατικά
Υλικά για νηστίσιμο γλυκό ψυγείου με ζελέ
Για τη βάση- 1 πακέτο φρυγανιές
- 150 γρ. νερό
- 150 γρ. ζάχαρη
- 50 γρ. λικέρ της επιλογής σας (π.χ. λικέρ κεράσι)
- 30 γρ.τριμμένη καρύδα
- 1 λίτρο γάλα καρύδας
- 100 γρ. ζάχαρη
- 100 γρ. κορν φλάουρ
- 1/2 κουταλιά του γλυκού κανέλα
- 2×100 γρ. ζελέ σκόνη (π.χ. φράουλας)
- νερό
- 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
- κομματάκια φρούτου κομπόστας (π.χ. μύρτιλο)
Συνταγή για νηστίσιμο γλυκό ψυγείου με ζελέ
Για την βάση- Σε ένα μακρύ τάπερ ή γυάλινο σκεύος απλώνουμε τις φρυγανιές.
- Σε μια κατσαρόλα φτιάχνουμε το σιρόπι, βάζοντας την ζάχαρη, το λικέρ και το νερό.
- Μόλις πάρει το σιρόπι καραμελέ χρώμα είναι έτοιμο.
- Το παίρνουμε από το μάτι και το ρίχνουμε στις φρυγανιές σε ίση ποσότητα.
- Στη συνέχεια, πάνω από τις φρυγανιές ρίχνουμε την τριμμένη καρύδα.
- Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το γάλα καρύδας, τη ζάχαρη, το κορν φλάορ και την κανέλα.
- Μόλις ζεσταθεί το μίγμα ανακατεύουμε συνεχόμενα μέχρι να πήξει η κρέμα.
- Έπειτα, την απλώνουμε πάνω από τις φρυγανιές.
- Σε ένα μπολ ρίχνουμε ζεστό το μισό νερό (με βάση τις οδηγίες της συσκευασίας του ζελέ).
- Προσθέτουμε τη σκόνη του ζελέ και τη ζάχαρη, και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί το μίγμα.
- Μετά, προσθέτουμε το υπόλοιπο νερό σε θερμοκρασία δωματίου.
- Αφήνουμε το ζελέ στο ψυγείο μέχρι την φάση που αρχίζει να στερεοποιείται.
- Μόλις το βγάλουμε από το ψυγείο, ρίχνουμε πάνω από την κρέμα την κομπόστα, και πάνω από την κομπόστα το ζελέ.
Βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο 3-4 ώρες μέχρι να στερεοποιηθεί.