Γαριδομακαρονάδα με ντοματίνια και φρέσκο βασιλικό
Υπέροχο γεύμα για τη Σαρακοστή
Μια πολύ εύκολη και ανάλαφρη γαριδομακαρονάδα με πλούσια σάλτσα
Υλικά για γαριδομακαρονάδα με ντοματίνια και φρέσκο βασιλικό
- 500 γρ. Λιγκουίνι
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο
- 400 γρ. ντοματίνια, κομμένα στη μέση
- 2 σκελίδες σκόρδο, πατημένες με το πλατύ μέρος του μαχαιριού
- 300 γρ. γαρίδες, καθαρισμένες (φρέσκιες ή κατεψυγμένες)
- 1/3 κούπα χυμό λεμονιού
- 10-15 φύλλα φρέσκου βασιλικού
- αλάτι
- φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
Συνταγή για γαριδομακαρονάδα με ντοματίνια και φρέσκο βασιλικό
- Αφαιρούμε από τις γαρίδες το κεφάλι, το κέλυφος και το έντερο και προσθέτουμε αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι. Αφήνουμε στην άκρη.
- Σε περίπτωση που έχουμε στη διάθεση μας κατεψυγμένες και καθαρισμένες γαρίδες, τις ξεπαγώνουμε σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και τις αφήνουμε στην άκρη.
- Σε ένα μεγάλο τηγάνι, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, προσθέτουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο και έπειτα προσθέτουμε τα ντοματίνια.
- Μαγειρεύουμε για περίπου 10 λεπτά ανακατεύοντας συχνά και έπειτα αφαιρούμε τα ντοματίνια από το τηγάνι.
- Παράλληλα γεμίζουμε μια μεγάλη κατσαρόλα με 5 λίτρα νερό και την βάζουμε σε υψηλή φωτιά.
- Μόλις το νερό αρχίσει να βράζει, προσθέτουμε 35 γρ. αλάτι και ρίχνουμε τα Λιγκουίνι.
- Βράζουμε σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας μείον 1 λεπτό.
- Πριν σουρώσουμε κρατάμε στην άκρη μια κούπα από το νερό που έβρασαν τα ζυμαρικά.
- Στο ίδιο τηγάνι που μαγειρέψαμε τα ντοματίνια προσθέτουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο και έπειτα σοτάρουμε το σκόρδο για 2 λεπτά. Αφαιρούμε το σκόρδο και προσθέτουμε τις γαρίδες.
- Σοτάρουμε για 2 λεπτά από κάθε πλευρά και έπειτα προσθέτουμε το χυμό λεμονιού.
- Στη συνέχεια προσθέτουμε τα 3/4 του νερού από τα ζυμαρικά που έβρασαν.
- Μαγειρεύουμε καλά για 1-2 λεπτά, ανακατεύοντας.
- Τέλος προσθέτουμε στο τηγάνι τα ζυμαρικά και ανακατεύουμε πολύ καλά.
- Αν η σάλτσα μας είναι πηχτή προσθέτουμε και το υπόλοιπο νερό από τα ζυμαρικά.
- Πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο βασιλικό, φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι και σερβίρουμε.