Ριγκατόνι στο φούρνο με τόνο
Με μοτσαρέλα
Μια νόστιμη μακαρονάδα φούρνου με σάλτσα ντομάτας αλλά και ντοματίνια
Υλικά για ριγκατόνι στο φούρνο με τόνο
- 500 γρ. Ριγκατόνι
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 μεγάλο κρεμμύδι, κομμένο σε ροδέλες
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 1/2 κ.γ. μπούκοβο
- 12 αντζούγιες, ψιλοκομμένες
- 200 γρ. τόνο σε κονσέρβα
- 2 κ.σ. τοματοπελτέ
- 15-20 ντοματίνια, κομμένα στη μέση
- 700 γρ. σάλτσα ντομάτας
- 200 γρ. μοτσαρέλα, τριμμένη
- Αλάτι
- Μαύρο πιπέρι, φρεσκοτριμμένο
Συνταγή για ριγκατόνι στο φούρνο με τόνο
- Γεμίζουμε μια μεγάλη κατσαρόλα με 5 λίτρα νερό και τη βάζουμε σε υψηλή φωτιά.
- Μόλις το νερό αρχίσει να βράζει, προσθέτουμε 35 γρ. αλάτι και ρίχνουμε τα Ριγκατόνι
- Ανακατεύουμε με μια κουτάλα και αφήνουμε να βράσουν 4 λεπτά λιγότερο από το χρόνο που αναγράφεται στην συσκευασία.
- Στραγγίζουμε τον τόνο, ψιλοκόβουμε τις αντζούγιες και αφήνουμε στην άκρη.
- Σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, σε ένα μεγάλο τηγάνι, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο.
- Μόλις ζεσταθεί, προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και σοτάρουμε για 5 λεπτά.
- Στη συνέχεια προσθέτουμε τις αντζούγιες και χαμηλώνουμε τη φωτιά ελαφρώς.
- Μετά από 2-3 λεπτά προσθέτουμε τον τόνο και το μπούκοβο. Ανακατεύουμε καλά.
- Μόλις αλλάξει χρώμα ο τόνος, προσθέτουμε τον πελτέ ντομάτας και τα ντοματίνια.
- Σοτάρουμε για 3-4 λεπτά.
- Στη συνέχεια, προσθέτουμε τη σάλτσα ντομάτας και 1 φλιτζάνι νερό.
- Ανακατεύουμε καλά, σκεπάζουμε με το καπάκι και σιγοβράζουμε για 15-20 λεπτά.
- Μόλις είναι έτοιμα τα ζυμαρικά τα στραγγίζουμε τα ζυμαρικά και τα προσθέτουμε στην κατσαρόλα με τη σάλτσα.
- Ανακατεύουμε καλά και αδειάζουμε το περιεχόμενο σε ένα πυρίμαχο σκεύος.
- Πασπαλίζουμε από πάνω με το τυρί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180°C για 10-15 λεπτά.