Νηστίσιμο γλυκό με σιμιγδάλι και κρέμα
Ένα υπέροχο γλυκό
Απολαύστε την περίοδο της νηστείας ένα υπέροχο, νηστίσιμο γλυκό με σιμιγδάλι και κρέμα που θα φτιάξετε με τα χεράκια σας
Υλικά για νηστίσιμο γλυκό με σιμιγδάλι και κρέμα
ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ• 2 κούπες νερό (400 ml)
• 2 κούπες ζάχαρη (360 γρ)
• 1 στικ κανέλα
• 1 κουταλιά γεμάτη μέλι
• 3-4 φλούδες πορτοκαλιού
ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ
• 500 γρ σιμιγδάλι
• 1 και 1/4 κούπας ζάχαρη (250 γρ)
• 10 γρ ξηρή μαγιά (1 γεμάτη κουταλιά)
• 1 κουταλιά μπέικιν πάουντερ
• 1 κούπα ηλιέλαιο (200ml)
• 2 κούπες γάλα καρύδας (400 ml)
• 1/2 κούπα ινδοκάρυδο (προαιρετικά)
ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ
• 1 γάλα καρύδας (5 κούπες)
• 1 κούπα ζάχαρη όχι πολύ γεμάτη (180 γρ)
• 100 γρ κορν φλάουρ
• ξύσμα από 2 πορτοκάλια
• 1 φακελάκι βανίλια με άρωμα πορτοκάλι
ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΓΛΥΚΟ
• 1/2 κούπα ινδοκάρυδο
• μερικά ολόκληρα αμύγδαλα στο κέντρο κάθε κομματιού
Συνταγή για νηστίσιμο γλυκό με σιμιγδάλι και κρέμα
ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΜΕ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ- Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το νερό, τη ζάχαρη, το στικ κανέλας και τις φλούδες πορτοκαλιού και αφήνουμε να βράσει για 2' και αποσύρουμε από τη φωτιά.
- Διαλύουμε το μέλι και αφήνουμε το σιρόπι να κρυώσει.
- Βάζουμε σ' ένα μεγάλο μπολ όλα τα στερεά υλικά, δηλ το σιμιγδάλι, τη ζάχαρη, τη μαγιά, το μπέικιν και ανακατεύουμε τα υλικά.
- Προσθέτουμε και τα υγρά δηλ. το ηλιέλαιο και το γάλα και ανακατεύουμε ώστε να ομογενοποιηθεί το μείγμα και προσθέτουμε, προαιρετικά, τις νιφάδες ινδικής καρύδας, η οποία συνδυάζεται άριστα με το γάλα καρύδας.
- Λαδώνουμε ένα μικρό ταψί (25Χ35 εκ.) και το αλευρώνουμε καλά.
- Στρώνουμε μέσα το μείγμα.
- Ψήνουμε στους 180°C για 30'-35' μέχρι να ροδίσει πάνω κάτω.
- Βγάζουμε το γλυκό και το σιροπιάζουμε αμέσως με το κρύο σιρόπι.
- Αφήνουμε να αποροφηθεί και να κρυώσει.
ΦΤΙΑΧΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ
- Βάζουμε το γάλα καρύδας σε μια κατσαρόλα και διαλύουμε μέσα το κορν φλάουρ και τη ζάχαρη.
- Βάζουμε σε δυνατή φωτιά και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να αρχίσει να πήζει και να κοχλάζει.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το ξύσμα και τη βανίλια.
- Όπως είναι ζεστή στρώνουμε την κρέμα πάνω από το γλυκό.
- Αν, παρ΄ελπίδα, έχει μείνει σιρόπι πάνω από το γλυκό και δεν το έχει απορροφήσει, το αφαιρούμε και μετά στρώνουμε από πάνω την κρέμα ομοιόμορφα.
- Πασπαλίζουμε με τις νιφάδες ινδικής καρύδας και αφού κρυώσει καλά το κόβουμε σε κομμάτια.
- Στο κέντρο κάθε κομματιού βάζουμε λίγη κανέλα κι ένα αμύγδαλο.