Νηστίσιμο γλυκό ψυγείου με Digestive
Φρουτένιο, ελαφρύ και γευστικό
Το νηστίσιμο γλυκό ψυγείου με Digestive είναι μια τρανή απόδειξη για το πόσο νόστιμα μπορούν να είναι τα νηστίσιμα γλυκά
Υλικά για νηστίσιμο γλυκό ψυγείου με Digestive
- 200 γρ. Digestive
- 400 γρ. αχλάδια
- 60 γρ. νερό
- 80 γρ. ζάχαρη
- 20 γρ. κορν φλάουρ+40 γρ. νερό
- 2 βανιλίνες
- 40 γρ. μαργαρίνη
- 40 γρ. άχνη
- 400 ml φυτική σαντιγύ
- τριμμένα αμύγδαλα
Συνταγή για νηστίσιμο γλυκό ψυγείου με Digestive
- Σε ένα ταψί 20/30 εκ. απλώνουμε τα μπισκότα Digestive.
- Βάζουμε σε μια κατσαρόλα τη ζάχαρη, 60 γρ. νερό, τα αχλάδια κομμένα σε κύβους, τα βάζουμε σε μέτρια φωτιά και ανακατεύουμε με τη σπάτουλα.
- Προσθέτουμε το κόρν φλάουρ με τα 40 γρ. νερό, τη βανιλίνη, ανακατεύουμε ελαφρά, ρίχνουμε τη μαργαρίνη και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
- Μόλις πήξει το μείγμα μας αποσύρουμε από τη φωτιά, το αδειάζουμε και το απλώνουμε στο ταψί με τα μπισκότα Digestive και το αφήνουμε να κρυώσει για 5′ λεπτά.
- Αδειάζουμε τη φυτική σαντιγύ σε ένα μπολ και χτυπάμε με το μίξερ χειρός.
- Προσθέτουμε τη βανιλίνη, τη ζάχαρη άχνη και χτυπάμε καλά με το μίξερ, μέχρι να αφρατέψει η σαντιγύ μας.
- Απλώνουμε τη σαντιγύ στο ταψί με τα μπισκότα και τα αχλάδια, πασπαλίζουμε με τριμμένα αμύγδαλα, βάζουμε στο ψυγείο για 4 ώρες, κόβουμε και σερβίρουμε.