Συνταγή για την πιο νόστιμη μακαρονάδα της Σαρακοστής
Με σάλτσα ντομάτας και σκόρδο
Ένα παραδοσιακό φαγητό της Πελοποννήσου που φτιάχνουν οι μαμάδες συχνά τη Σαρακοστή αλλά και τη Μεγάλη Εβδομάδα
![makaronada_skordo](https://s.parapolitika.gr/images/1130x667/jpg/files/2024-03-29/makaronada_skordo.jpg)
Υλικά για τη μακαρονάδα της Σαρακοστής
- 1/2 κιλό σπαγγέτι
- 1 κ.σ. βούτυρο
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
- 400γρ. καθαρισμένες και ψιλοκομμένες φρέσκες τομάτες
- 1 φλ. κρεμμύδι κομμένο σε μικρούς κύβους
- 1 σκελίδα σκόρδο τριμμένο
- 2 φύλλα βασιλικό
- Μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 1/2 κ.γ. κανέλα σε σκόνη
- 1 φύλλο δάφνης
- 4 κ.σ. τριμμένο κεφαλοτύρι
Συνταγή για τη μακαρονάδα της Σαρακοστής
- Λαχταριστή συνταγή για μακαρόνια με σάλτσα ντομάτας και σκόρδο
- Βράζεις τα ζυμαρικά δύο λεπτά λιγότερο απ’ ότι αναγράφει η συσκευασία
- Τα αφαιρείς και τα αφήνεις να στραγγίσουν στο σουρωτήρι
- Ρίχνεις στην κατσαρόλα το βούτυρο, περιμένεις να λιώσεις και προσθέτεις τα ζυμαρικά.
- Ανακατεύουμε καλά.
- Σε μια δεύτερη κατσαρόλα ζεσταίνεις το ελαιόλαδο και προσθέτεις το κρεμμύδι και το σκόρδο.
- Περιμένεις να πάρουν χρώμα και σβήνεις με κρασί.
- Προσθέτεις λίγο νερό και τις ντομάτες.
- Ρίχνεις αλάτι, πιπέρι, την κανέλα, τον το μαϊντανό και το φύλλο της δάφνης.
- Μόλις η σάλτσα πάρει την πρώτη βράση χαμηλώνεις τη θερμοκρασία και την αφήνεις για 1 περίπου ώρα.
- 2 λεπτά πριν τη σβήσεις προσθέτεις τα μακαρόνια και ανακατεύεις καλά.
- Σερβίρεις πασπαλίζοντας με το τριμμένο τυρί και στολίζεις με τον βασιλικό.