Γίγαντες μαγειρεμένοι με μπύρα
Με φύλλα δάφνης
Με τους γίγαντες με μπύρα θα δημιουργήσετε ακόμα ένα υπέροχο, νηστίσμο γεύμα
Υλικά για γίγαντες με μπύρα
- 500 γρ γίγαντες
- 2 ντομάτες ξεφλουδισμενες και πολτοποιημενες
- 1 κσ κέτσαπ
- 1 μεγάλο κρεμμύδι τριμμένο (όχι πολύ ψιλό)
- 1 πράσο ψιλοκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 1 μεγάλο καρότο κομμένο σε κύβους
- Λιγο σέλινο ψιλοκομμένο
- Λιγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 2 φύλλα δάφνης
- 1 κουτάκι μπύρα
- 1 κουταλιά σουπας μαύρη ζάχαρη (ακατέργαστη)
- 1 φλυτζάνι ελαιόλαδο
- Αλάτι
- Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Συνταγή για γίγαντες με μπύρα
- Έχουμε μουλιασει τους γίγαντες από βραδύς στο νερό.
- Πετάμε το νερό και τους βράζουμε στην χύτρα για 20 λεπτά.
- Μολις εχουν μαλακωσει αρκετά, τους σουρώνουμε τους βάζουμε στο ταψί μας και τους ριχνουμε από πάνω την μπύρα και τους αφήνουμε για λίγο στην άκρη.
- Στην συνέχεια παίρνουμε ένα τηγάνι, ρίχνουμε την μισή ποσότητα λαδιού, βάζουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο, το πρασο,το σκόρδο και το καρότο σε κύβους και το σωτάρουμε να μαραθούν.
- Ύστερα ριχνουμε την ντομάτα, την κέτσαπ και βραζουμε για 10 λεπτά.
- Μετά από 10 λεπτά, ρίχνουμε το σέλινο, το μαϊντανό, τη δάφνη, αλατοπιπερωνουμε και τα βράζουμε για άλλα 5 λεπτά.
- Αδειάζουμε το υλικό μας πάνω από τους γίγαντες, ρίχνουμε και το υπόλοιπο λάδι και ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 30 λεπτά, έως ότου ροδίσουν και μείνουν με το λαδάκι τους