Εύκολη πετιμεζόπιτα με σοκολάτα
Σκέτη απόλαυση
Ένα γλυκό που παντρεύει τη φρουτένια γεύση του πετιμεζιού με τη μαύρη σοκολάτα
Υλικά για την πετιμεζόπιτα με σοκολάτα
- 150 ml ελαιόλαδο
- 100 ml ηλιέλαιο
- 250 ml πετιμέζι
- ξύσμα από 1 πορτοκάλι
- 250 ml χυμό πορτοκάλι
- 50 ml κόκκινο κρασί
- 400 γρ. αλεύρι για όλες τι χρήσεις
- 20 γρ. μπέικιν πάουντερ
- 1 κ.γλ. κανέλα
- ¼ κ.γλ. γαρύφαλλο
- 200 γρ. κουβερτούρα ψιλοκομμένη
- 6 κ.σ. πετιμέζι
- 3 κ.σ. νερό, χλιαρό
Συνταγή για πετιμεζόπιτα με σοκολάτα
- Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το ελαιόλαδο, το ηλιέλαιο, το πετιμέζι, το ξύσμα, τον χυμό πορτοκάλι και το κόκκινο κρασί ανακατεύουμε με σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθούν.
- Σε άλλο μπολ βάζουμε το αλεύρι,το μπέικιν και τη κανέλα, το γαρύφαλλο και ανακατεύουμε καλά.
- Προσθέτουμε τα στερεά στο μπολ με τα υγρά και ανακατεύουμε απαλά με μια μαρίζ να ομογενοποιηθούν.
- Ρίχνουμε την κουβερτούρα και ανακατεύουμε απαλά να ενσωματωθεί.
- Μεταφέρουμε το μείγμα σε ταψί περασμένο με λαδόκολλα απλώνουμε ομοιόμορφα και ισιώνουμε την επιφάνεια.
- Ψήνουμε την πετιμεζόπιτα σε πολύ καλά προθερμασμένο φούρνο στους 170°C στον αέρα για 50-55 λεπτά ή μέχρι όταν βυθίζουμε ένα μαχαιράκι στην πετιμεζόπιτα και να βγαίνει στεγνό.
- Αφήνουμε την πετιμεζόπιτα να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.
- Σε ένα μπολ βάζουμε το πετιμέζι και το χλιαρό νερό και ανακατεύουμε καλά.
- Περιχύνουμε με το σιρόπι και την αφήνουμε για τουλάχιστον 1-2 ώρες να κρυώσει.