Πεντανόστιμα μπιφτέκια νηστίσιμα
Για τη Σαρακοστή
Πεντανόστιμα και τραγανά μπιφτέκια λαχανικών ψημένα στο φούρνο
Υλικά για μπιφτέκια νηστίσιμα
- 5 μεγαλούτσικα κολοκύθια
- 2 μέτριες μελιτζάνες
- 2 κρεμμύδια ξερά
- 1 ντομάτα ψιλοκομμένη
- 1-2 καρότα
- 1 ματσάκι δυόσμο ψιλοκομμένο
- 1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 4 κουταλιές φρυγανιά τριμμένη
- 5 κουταλιές αλεύρι
- 2 κουταλιές σιμιγδάλι
- 1 κοφτή κουταλιά ρίγανη
- Αλάτι και πιπέρι
Συνταγή για μπιφτέκια νηστίσιμα
- Τρίβουμε τα κολοκυθάκια στο χοντρό τρίφτη
- Καθαρίζουμε το φλοιό από τις μελιτζάνες και τις τρίβουμε επίσης το χοντρό τρίφτη, όπως και τα κρεμμύδια
- Αλατίζουμε ανακατεύουμε και αφήνουμε σε σουρωτήρι να κατεβάσουν τα νερά τους.
- Κατόπιν τα στύβουμε πάρα πολύ καλά σε καθαρή πετσέτα, και προσθέτουμε όλα τα παραπάνω υλικά
- Καθαρίζουμε την ντομάτα από το φλοιό την κόβουμε στη μέση τη στύβουμε να φύγουν τα σπόρια και τα ζουμάκι της και την ψιλοκόβουμε.
- Ανακατεύουμε πολύ καλά σκεπάζουμε και αφήνουμε για λίγο στο ψυγείο
- Παίρνουμε με ένα κουτάλι μία ποσότητα την πλάθουμε στο χέρι και τοποθετούμε πάνω σε λαδόκολλα.
- Ραντίζουμε με ελαιόλαδο και ψήνουμε στους 200 βαθμούς μέχρι να πάρουν ωραίο ρόδινο χρώμα