Νηστίσιμη ρυζοσαλάτα έτοιμη σε 15 λεπτά
Με λαχανικά και τόνο
Στη διάρκεια της νηστείας της Σαρακοστής μια ρυζοσαλάτα αποτελεί ένα υπέροχο γεύμα
Υλικά για νηστίσιμη ρυζοσαλάτα
- 1 πιπεριά κόκκινη
- 1 ντομάτα
- 1 φρέσκο κρεμμυδάκι
- 1/4 ματσάκι μαϊντανό
- 200 γρ. ρύζι καρολίνα, βρασμένο
- 150 γρ. τόνο
- 100 γρ. αρακά, κτψ
- 2 κ.σ. ελιές, σε ροδέλες
- 100 γρ. μαγιονέζα
- 2 κ.σ. μουστάρδα
- 1 κ.σ. μέλι
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- αλάτι
- πιπέρι
Για το σερβίρισμα
μαϊντανό, ψιλοκομμένο
Συνταγή για νηστίσιμη ρυζοσαλάτα
Για το dressing- Ρίχνουμε σε ένα μεγάλο μπολ το ελαιόλαδο, το αλάτι, το πιπέρι, τη μουστάρδα, το μέλι, το ξύσμα και τον χυμό από το λάιμ, και ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι.
- Τρίβουμε μέσα στο μπολ με το dressing το κολοκύθι στη μεγάλη πλευρά του τρίφτη με τις χοντρές λεπίδες, και ανακατεύουμε με το κουτάλι.
- Τρίβουμε μόνο το εξωτερικό μέρος, όχι το εσωτερικό με τα σπόρια.
- Κόβουμε σε ένα ξύλο κοπής την πιπεριά σε κυβάκια και την προσθέτουμε στο μπολ.
- Ψιλοκόβουμε το πράσινο μέρος από το φρέσκο κρεμμυδάκι και το προσθέτουμε στο μπολ.
- Προσθέτουμε το καλαμπόκι, το ρύζι, τον αρακά και τον τόνο.
- Ψιλοκόβουμε τον άνηθο και τον ρίχνουμε στο μπολ.
- Ανακατεύουμε με ένα κουτάλι και σερβίρουμε.