Υλικά για νηστίσιμη πορτοκαλόπιτα

  • 1 πακέτο φύλλο κρούστας
  • 3/4 φλιτζ ηλιέλαιο
  • 3 φλιτζ φρέσκο χυμό πορτοκάλι
  • ξύσμα απο 1/2 πορτοκάλι
  • 1 φλιτζ σιμιγδάλι ψιλό
  • 1 φλιτζ ζάχαρη
  • 1 φακελάκι μπεικιν
Σιρόπι
  • 2 φλιτζ ζάχαρη
  • 2 φλιτζ νερό

Συνταγή για νηστίσιμη πορτοκαλόπιτα

  • Σε ένα μπολ βάζουμε τον χυμό πορτοκάλι μαζί με το λάδι και την ζάχαρη.
  • Ανακατεύουμε με το σύρμα να ενσωματωθούν τα υλικά και προσθέτουμε το μπεικιν το σιμιγδάλι μαζί με το ξύσμα.
  • Έπειτα θρυματίζουμε τα φύλλα κρούστας τα οποία έχουμε ξεπαγώσει με τα χέρια μας και τα ρίχνουμε στο μείγμα.
  • Ανακατεύουμε και ρίχνουμε το μείγμα σε βουτυρωμένο ταψάκι.
  • Ψήνουμε για 40′ στους 180c.
  • Αφήνουμε να κρυώσει η πίτα μας και ετοιμάζουμε το σιρόπι.