Νηστίσιμη πορτοκαλόπιτα
Νόστιμη συνταγή
Μια λαχταριστή νηστίσιμη πορτοκαλόπιτα
Υλικά για νηστίσιμη πορτοκαλόπιτα
- 1 πακέτο φύλλο κρούστας
- 3/4 φλιτζ ηλιέλαιο
- 3 φλιτζ φρέσκο χυμό πορτοκάλι
- ξύσμα απο 1/2 πορτοκάλι
- 1 φλιτζ σιμιγδάλι ψιλό
- 1 φλιτζ ζάχαρη
- 1 φακελάκι μπεικιν
- 2 φλιτζ ζάχαρη
- 2 φλιτζ νερό
Συνταγή για νηστίσιμη πορτοκαλόπιτα
- Σε ένα μπολ βάζουμε τον χυμό πορτοκάλι μαζί με το λάδι και την ζάχαρη.
- Ανακατεύουμε με το σύρμα να ενσωματωθούν τα υλικά και προσθέτουμε το μπεικιν το σιμιγδάλι μαζί με το ξύσμα.
- Έπειτα θρυματίζουμε τα φύλλα κρούστας τα οποία έχουμε ξεπαγώσει με τα χέρια μας και τα ρίχνουμε στο μείγμα.
- Ανακατεύουμε και ρίχνουμε το μείγμα σε βουτυρωμένο ταψάκι.
- Ψήνουμε για 40′ στους 180c.
- Αφήνουμε να κρυώσει η πίτα μας και ετοιμάζουμε το σιρόπι.