Σουπιές με μάραθο: Ένα υπέροχο φαγητό της Σαρακοστής
Με σταφίδες
Σουπιές με μάραθο, έα πεντανόστιμο πιάτο που φτιάχνουν στα Χανιά της Κρήτης και σε μερικά νησιά από τα Δωδεκάνησα
![cuttlefish-with-fennel-and-green-olives](https://s.parapolitika.gr/images/1130x667/jpg/files/2024-04-09/cuttlefish-with-fennel-and-green-olives.jpg)
Υλικά για σουπιές με μάραθο
- 1 κιλό σουπιές
- 4 μεγάλα ματσάκια μάραθα
- 10 χλωρά κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
- 2/3 φλιτζ. τσαγιού λάδι
- 1/2 φλιτζ. τσαγιού πολτός ντομάτας
- αλάτι και μαύρο πιπέρι
Συνταγή για σουπιές με μάραθο
- Για να καθαρίσουμε τις σουπιές, χωρίζουμε τα πλοκάμια από το σώμα.
- Αφαιρούμε το «κόκαλο» που βρίσκεται κατά μήκος του σώματος.
- Αδειάζουμε τη σακούλα, αλλά κρατάμε τα μακρόστενα σακουλάκια με το μελάνι (θα τα φυλάξουμε στο ψυγείο για κάποια άλλη συνταγή).
- Αφαιρούμε το σκληρό σημείο στη συμβολή των πλοκαμιών, καθώς και την πέτσα από το σώμα. Τις ξεπλένουμε πολύ καλά.
- Χοντροκόβουμε τα φύλλα και τα τρυφερά κοτσάνια από τα μάραθα.
- Βάζουμε στην κατσαρόλα το λάδι και τσιγαρίζουμε λίγο τα κρεμμυδάκια.
- Προσθέτουμε τις σουπιές, κομμένες σε μικρότερα κομμάτια, και συνεχίζουμε για λίγο το τσιγάρισμα.
- Ρίχνουμε την ντομάτα και λίγο νεράκι για να βράσουν για λίγο.
- Προσθέτουμε τα μάραθα, λίγο αλάτι και όσο μας αρέσει μαύρο πιπέρι.
- Όταν μαλακώσουν οι σουπιές και τα μάραθα και μείνουν με τη σάλτσα τους, το φαγητό είναι έτοιμο.