Σελινόριζα γιαχνί με πράσα
Με σταφίδες
Υπέροχη σελινόριζα γιαχνί με πράσα για τις ημέρες της Σαρακοστής

Υλικά για σελινόριζα γιαχνί με πράσα
- 2 μέτριες σελινόριζες
- 4 πράσα
- 1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
- 1 μικρό ξερό κρεμμύδι, τριμμένο
- 1 ποτήρι νερού πολτός ντομάτας ή 1 κουτ. σούπας πελτές διαλυμένος σε 1 ποτήρι νερό
- τα φύλλα και τα τρυφερά κοτσάνια από 1/2 ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένα
- 1/2 φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
- 2 κουτ. σούπας σταφίδες ξανθές
- αλάτι και πιπέρι
Συνταγή για σελινόριζα γιαχνί με πράσα
- Καθαρίζουμε τις σελινόριζες και τις κόβουμε κυδωνάτες.
- Αν υπάρχει μαλακή ψίχα, την αφαιρούμε.
- Κόβουμε χοντρές ροδέλες τα πράσα.
- Στην κατσαρόλα βάζουμε το μισό λάδι και τσιγαρίζουμε για λίγο το ξερό κρεμμύδι.
- Όταν μαραθεί, ρίχνουμε την ντομάτα και ανακατεύουμε για 2 λεπτά.
- Τότε βάζουμε τις σελινόριζες, τα πράσα, τα χλωρά κρεμμυδάκια και το υπόλοιπο λάδι μαζί με λίγο βραστό νερό μόλις να σκεπάζει τα υλικά.
- Αλατοπιπερώνουμε και το αφήνουμε να βράσει σε χαμηλή φωτιά.
- Όταν αρχίσουν να μαλακώνουν τα πράσα και οι σελινόριζες, προσθέτουμε το μαϊντανό και τις σταφίδες και συνεχίζουμε το μαγείρεμα μέχρι να μείνει το φαγητό με τη σάλτσα του.