Πανεύκολο παγωτό λεμόνι
Με τέσσερα υλικά
Ένα λαχταριστό και πολύ μαλακό παγωτό λεμόνι
Υλικά για παγωτό λεμόνι
- 500 γρ φυτική κρέμα γάλακτος (κρύα)
- 100 γρ φρέσκο χυμό λεμόνι
- Ξύσμα από 2 λεμόνια
- 400 γρ ζαχαρούχο γάλα
1 κτγ χρώμα ζαχαροπλαστικής κίτρινο
Συνταγή για παγωτό λεμόνι
- Σε έναν πολυκόφτη ρίχνουμε το ξύσμα από 2 λεμόνια.
- Στίβουμε τα λεμόνια και μετράμε 100 γραμμάρια φρέσκο χυμό λεμόνι.
- Μέσα στον πολυκόφτη ρίχνουμε το ζαχαρούχο γάλα , τον φρέσκο χυμό λεμόνι και χτυπάμε για 1 λεπτό.
- Σε ένα μπολ ρίχνουμε το μείγμα και προσθέτουμε την κρύα κρέμα γάλακτος.
- Χτυπάμε με το μίξερ μέχρι να αφρατέψει το μείγμα και να σχηματιστούν κορυφές.
- Βάζουμε προαιρετικά κίτρινο χρώμα ζαχαροπλαστικής και ανακατεύουμε.
- Προσθέτουμε το μείγμα σε μια φόρμα 30χ12 εκ. και το σκεπάζουμε με με μεμβράνη.
- Βάζουμε το παγωτό στην κατάψυξη για 5-6 ώρες.