Υλικά για παγωτό λεμόνι

  • 500 γρ φυτική κρέμα γάλακτος (κρύα)
  • 100 γρ φρέσκο χυμό λεμόνι
  • Ξύσμα από 2 λεμόνια
  • 400 γρ ζαχαρούχο γάλα
Προαιρετικά
1 κτγ χρώμα ζαχαροπλαστικής κίτρινο

Συνταγή για παγωτό λεμόνι

  • Σε έναν πολυκόφτη ρίχνουμε το ξύσμα από 2 λεμόνια.
  • Στίβουμε τα λεμόνια και μετράμε 100 γραμμάρια φρέσκο χυμό λεμόνι.
  • Μέσα στον πολυκόφτη ρίχνουμε το ζαχαρούχο γάλα , τον φρέσκο χυμό λεμόνι και χτυπάμε για 1 λεπτό.
  • Σε ένα μπολ ρίχνουμε το μείγμα και προσθέτουμε την κρύα κρέμα γάλακτος.
  • Χτυπάμε με το μίξερ μέχρι να αφρατέψει το μείγμα και να σχηματιστούν κορυφές.
  • Βάζουμε προαιρετικά κίτρινο χρώμα ζαχαροπλαστικής και ανακατεύουμε.
  • Προσθέτουμε το μείγμα σε μια φόρμα 30χ12 εκ. και το σκεπάζουμε με με μεμβράνη.
  • Βάζουμε το παγωτό στην κατάψυξη για 5-6 ώρες.