Γαλατόπιτα Μάνης για το πασχαλινό τραπέζι
Πολύ εύκολη συνταγή
Η πιο απλή εκδοχή της πασχαλινής, εορταστικής γαλατόπιτα
Υλικά για γαλατόπιτα Μάνης
- 6 αυγά
- 6 ποτήρια γάλα φρέσκο
- 1 ποτήρι σιμιγδάλι ψιλό
- ½ πακέτο ζάχαρη (500 γρ.)
- 1 κρόκο αυγού
- 1 βανίλια
- 175 γρ. βούτυρο
- τριμμένη φρυγανιά
Συνταγή για γαλατόπιτα Μάνης
- Χτυπάμε καλά τα αυγά.
- Σε χαμηλή φωτιά βάζουμε όλα τα υλικά μαζί να βράσουν ανακατεύοντας συνέχεια μέχρι η κρέμα να δέσει.
- Σε ένα μικρό ταψί, καλά βουτυρωμένο, πασπαλίζουμε ένα πολύ ελαφρύ στρώμα τριμμένης φρυγανιάς και από πάνω απλώνουμε την κρέμα.
- Περιμένουμε να κρυώσει και αλείφουμε την επιφάνεια με τον κρόκο του αυγού, χτυπημένο.
- Την ψήνουμε σε μέτριο φούρνο (180°C), προθερμασμένο στις αντιστάσεις, μέχρι να ροδίσει από πάνω.
- Την αφήσουμε να κρυώσει για να δέσει προτού σερβίρουμε.