Νηστίσιμες καριόκες με καρύδι και σοκολάτα
Με ξύσμα πορτοκαλιού
Οι καριόκες είναι από τα πιο δημοφιλή γλυκίσματα της ελληνικής ζαχαροπλαστικής με φανατικούς οπαδούς
Υλικά για νηστίσιμες καριόκες
- 300γρ νερό
- 300γρ ζάχαρη
- 250γρ καρύδια χοντροκομμένα
- 3 κουτ σούπας κακάο
- 100γρ κουβερτούρα
- 2 κουτ σούπας Κονιάκ
- 250γρ φρυγανιά τριμμένη
- 1 κουτ γλ κανέλα
- Ξύσμα πορτοκαλί
- 500γρ κουβερτούρα
- 1 κουτ γλυκού λάδι ηλιέλαιο
Συνταγή για νηστίσιμες καριόκες
- Σε κατσαρόλα βάζουμε τη ζάχαρη με το νερό και τα βράζουμε για 3 λεπτά.
- Προσθέτουμε την κουβερτούρα (100γρ) και ανακατεύουμε συνέχεια έως ότου να λιώσει.
- Κατεβάζουμε από την φωτιά και προσθέτουμε τα καρύδια, την τριμμένη φρυγανιά, το ξύσμα από το πορτοκάλι, την κανέλα και το κονιάκ.
- Ανακατεύουμε μέχρι να ενωθούν τα υλικά.
- Ρίχνουμε το μείγμα σε λαδόκολλα και φτιάχνουμε 1 ρολό.
- Το βάζουμε για 2 ώρες στην κατάψυξη.
- Όταν το βγάλουμε το κόβουμε σε φέτες (Όχι πολύ χοντρές, αν σου βγουν μεγάλες κόψτες στην μέση, θα βγουν σαν μισο φέγγαρο).
- Λιώνουμε την κουβερτούρα σε Μπεν Μαρί και στο τέλος προσθέτουμε το ηλιέλαιο.
- Βουτάμε τις φέτες και με την βοήθεια ενός πιρουνιού, τις γυρίζουμε να πάει παντού η σοκολάτα.
- Τις απλώνουμε σε λαδόκολλα και αφήνουμε να παγώσει η σοκολάτα.
- Αν θέλουμε να πάγωσουν πιο γρήγορα τις βάζουμε στο ψυγείο.
- Τέλος αφού παγώσουν, τις τυλίγουμε με αλουμινόχαρτο.