Υλικά για νηστίσιμες καριόκες

  • 300γρ νερό
  • 300γρ ζάχαρη
  • 250γρ καρύδια χοντροκομμένα
  • 3 κουτ σούπας κακάο
  • 100γρ κουβερτούρα
  • 2 κουτ σούπας Κονιάκ
  • 250γρ φρυγανιά τριμμένη
  • 1 κουτ γλ κανέλα
  • Ξύσμα πορτοκαλί
ΓΙΑ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ
  • 500γρ κουβερτούρα
  • 1 κουτ γλυκού λάδι ηλιέλαιο

Συνταγή για νηστίσιμες καριόκες

  • Σε κατσαρόλα βάζουμε τη ζάχαρη με το νερό και τα βράζουμε για 3 λεπτά.
  • Προσθέτουμε την κουβερτούρα (100γρ) και ανακατεύουμε συνέχεια έως ότου να λιώσει.
  • Κατεβάζουμε από την φωτιά και προσθέτουμε τα καρύδια, την τριμμένη φρυγανιά, το ξύσμα από το πορτοκάλι, την κανέλα και το κονιάκ.
  • Ανακατεύουμε μέχρι να ενωθούν τα υλικά.
  • Ρίχνουμε το μείγμα σε λαδόκολλα και φτιάχνουμε 1 ρολό.
  • Το βάζουμε για 2 ώρες στην κατάψυξη.
  • Όταν το βγάλουμε το κόβουμε σε φέτες (Όχι πολύ χοντρές, αν σου βγουν μεγάλες κόψτες στην μέση, θα βγουν σαν μισο φέγγαρο).
  • Λιώνουμε την κουβερτούρα σε Μπεν Μαρί και στο τέλος προσθέτουμε το ηλιέλαιο.
  • Βουτάμε τις φέτες και με την βοήθεια ενός πιρουνιού, τις γυρίζουμε να πάει παντού η σοκολάτα.
  • Τις απλώνουμε σε λαδόκολλα και αφήνουμε να παγώσει η σοκολάτα.
  • Αν θέλουμε να πάγωσουν πιο γρήγορα τις βάζουμε στο ψυγείο.
  • Τέλος αφού παγώσουν, τις τυλίγουμε με αλουμινόχαρτο.