Κοκορέτσι στο φούρνο: Η συνταγή που το κάνει "λουκούμι"
Με μαύρο πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Μια συνταγή για όσους θέλουν να φτιάξουν το πασχαλινό κοκορέτσι παραδοσιακά
Υλικά για κοκορέτσι στο φούρνο
- 2 αντεριές
- χυμό από 3 λεμόνια
- 1 μεγάλη συκωταριά αρνίσια
- 300γρ. γλυκάδια
- 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
- ρίγανη ξερή
- 100ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
- 1 μπόλια*
- ανθό αλατιού, μαύρο πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Συνταγή για κοκορέτσι στο φούρνο
- Γυρίζετε το εσωτερικό των εντέρων, τα πλένετε πολύ καλά και τα βάζετε σε ένα μπολ με νερό και τον χυμό των λεμονιών για να φύγει η μυρωδιά τους και για να ασπρίσουν.
- Τα αφήνετε να στραγγίξουν.
- Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180-190οC στον αέρα.
- Κόβετε τη συκωταριά και τα γλυκάδια σε κομμάτια μήκους 3-4 εκ. και τα ρίχνετε σε ένα μπολ.
- Τα πασπαλίζετε με μπόλικο αλατοπίπερο, το σκόρδο, τη ρίγανη και τα περιχύνετε με το ελαιόλαδο.
- Ανακατεύετε καλά με τα χέρια ή με μια σπάτουλα.
- Περνάτε σε μια μεταλλική σούβλα περίπου 40 εκ. (ή δύο σούβλες) τα κομμάτια του κρέατος εναλλάξ με τα γλυκάδια.
- Τυλίγετε γύρω-γύρω με την μπόλια και κατόπιν με τα έντερα.
- Καλύπτετε όλο το κοκορέτσι με λαδόκολλα και αλουμινόχαρτο.
- Το τοποθετείτε σε μια σχάρα που έχετε ακουμπήσει πάνω από ένα ταψί.
- Ψήνετε το κοκορέτσι για περίπου 40 λεπτά.
- Κατόπιν το ξετυλίγετε και συνεχίζετε το ψήσιμο για 20 λεπτά επιπλέον μέχρι να ροδίσει ομοιόμορφα.
- Ανά διαστήματα και μέχρι να ψηθεί το αλείφετε με ελαιόλαδο και λεμόνι.
- Σερβίρετε αμέσως όσο είναι ζεστό.