Κουνουπίδι με πατάτες
Με δάφνη και κρεμμυδάκι
Το κουνουπίδι με πατάτες είναι ένα υπέροχο φαγητό για την περίοδο της νηστείας και όχι μόνο για αυτήν
Υλικά για κουνουπίδι με πατάτες
- 1 μεγάλο κουνουπίδι, 1 ½ κιλό περίπου
- 2 μεγάλες πατάτες
- 1 μεγάλο κρεμμύδι κομμένες σε λεπτές φέτες
- 1 κιλό ώριμες ντομάτες τριμμένες
- 1 κουταλιά ντοματοπελτέ
- 1 κουταλάκι ζάχαρη
- 2 φλ. ζεστό νερό
- 1 κουταλάκι αλάτι
- 1 πρέζα μαύρο πιπέρι
- 1 φυλλο δάφνης
- σπορέλαιο για το τηγάνισμα
Συνταγή για κουνουπίδι με πατάτες
- Ξεπλένετε τις πατάτες, τις ξεφλουδίζετε και τις κόβετε σε λεπτές οριζόντιες φέτες.
- Ξεπλένετε το κουνουπίδι και το ξεχωρίζετε σε μπουκετάκια.
- Ακολούθως, ρίχνετε μπόλικο λάδι σε ένα τηγάνι και τσιγαρίζετε τις πατάτες και στη συνέχεια το κουνουπίδι.
- Παράλληλα, σε άλλο κατσαρολάκι βάζετε λίγο λάδι και τσιγαρίζετε το κρεμμύδι.
- Μετά ρίχνετε τις ντομάτες, τον ντοματοπελτέ και τη ζάχαρη.
- Αφήνετε τη σάλτσα να βράσει σε χαμηλή φωτιά για 7-8 λεπτά.
- Σε μία κατσαρόλα βάζετε τις πατάτες και τις πασπαλίζετε με αλάτι και πιπέρι.
- Από πάνω βάζετε το κουνουπίδι, το οποίο επίσης αλατοπιπερώνετε. Στη συνέχεια, ρίχνετε τη σάλτσα ντομάτας και 2 φλιτζάνια νερό.
- Σκεπάζετε την κατσαρόλα αφήνοντας μια μικρή χαραμάδα και ψήνετε μέχρι να δέσει η σάλτσα.
Αν δεν νηστεύετε σερβίρετε με γιαούρτι.