Σπιτικό σπληνάντερο: Συνταγή για τον απόλυτο μεζέ
Ένας υπέροχος μεζές
Πεντανόστιμη συνταγή για σπληνάντερο που μπορείτε να φτιάξετε μόνοι σας με τα χεράκια σας
Υλικά για σπιτικό σπληνάντερο
- 1 παχύ έντερο αρνίσιο ή 1 1/2 μέτρο περίπου λεπτό μοσχαρίσιο έντερο
- 2 καρδιές μοσχαρίσιες
- 1 μοσχαρίσια σπλήνα
- 10 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
- 1 μπόλια
- αλάτι, πιπέρι
Συνταγή για σπιτικό σπληνάντερο
- Πλένουμε καλά το έντερο και γυρίζουμε το μέσα έξω.
- Απλώνουμε την μπόλια να στεγνώσει και να ξεραθεί και την κόβουμε σε μακριές λωρίδες.
- Καθαρίζουμε την καρδιά από τα σκληρά μέρη και την κόβουμε σε μπαστουνάκια όπως και τη σπλήνα.
- Πάνω σε μια λωρίδα μπόλιας τοποθετούμε παράλληλα ένα κομμάτι καρδιάς κι ένα κομμάτι σπλήνας.
- Αν δεν έχουμε κομμάτια ίσιου μεγέθους, προσθέτουμε άλλα, κολλητά με τα προηγούμενα.
- Πασπαλίζουμε με αλατοπίπερο και σκορπίζουμε το σκόρδο.
- Παίρνουμε όλο αυτό κρατώντας το από το κομμάτι της μπόλιας που στέκει ίσιο σαν δισκάκι και το ακουμπάμε στην άκρη του εντέρου που έχουμε σταθεροποιήσει.
- Τραβάμε τώρα το έντερο έτσι που να κλείσει τη γέμιση.
- Σταματάμε μόνο για να προσθέσουμε το επόμενο κομμάτι με τη γέμιση.
- Συνέχεια τραβάμε το έντερο μέχρι να εξαντληθεί όλη η γέμιση και να έχουμε έναν κύλινδρο μήκους περίπου 1,5 μέτρου με 4 εκατοστά διάμετρο.
- Το αφήνουμε μέσα σε ταψί και όταν είναι έτοιμη η φωτιά, το περνάμε στο σουβλί σχηματίζοντας ζικ-ζακ.
- Το ψήνουμε γυρίζοντάς το συνέχεια μέχρι να ψηθεί.