Μαγειρίτσα κλασική με αυγολέμονο
Η ωραιότερη συνταγή για το βράδυ της Ανάστασης
Η αγαπημένη συνταγή με αυγολέμονο εύκολα και πολύ νόστιμα
Υλικά για μαγειρίτσα κλασική με αυγολέμονο
- 1 κιλό εντόσθια αρνίσια
- 1 φλιτζ. ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 2 μεγάλα μαρούλια καθαρισμένα και ψιλοκομμένα
- 6 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
- 1 ματσάκι άνηθος ψιλοκομμένος
- 2 αυγά
- χυμός από 2 λεμόνια
- αλάτι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Συνταγή για μαγειρίτσα κλασική με αυγολέμονο
- Πλένουμε και καθαρίζουμε τα εντόσθια (την καρδιά, τα νεφρά, τη συκωταριά και τα εντεράκια).
- Σε κατσαρόλα με νερό που βράζει, ρίχνουμε τη συκωταριά και την αφήνουμε να ζεματιστεί για περίπου 10 λεπτά.
- Στη συνέχεια, αποσύρουμε από την φωτιά και αφήνουμε τα εντόσθια να κρυώσουν.
- Τα στραγγίζουμε και με ψαλίδι κουζίνας την κόβουμε σε πολύ μικρά κομμάτια.
- Σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, βάζουμε το λάδι και το αφήνουμε να κάψει.
- Κατόπιν προσθέτουμε τα εντόσθια μαζί με τα κρεμμύδια και σοτάρουμε για περίπου 5 λεπτά.
- Αμέσως μετά προσθέτουμε το μαρούλι, τον άνηθο και σοτάρουμε για άλλα 5 λεπτά.
- Κατόπιν ρίχνουμε ζεστό νερό, τόσο ώστε να καλύψει τη μισή κατσαρόλα, και αλατοπιπερώνουμε.
- Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε τη μαγειρίτσα να βράσει για περίπου 30 λεπτά.
- Παράλληλα ετοιμάζουμε το αυγολέμονο: σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπάμε με το σύρμα ή με ένα πιρούνι τα αυγά μέχρι να ασπρίσουν και προσθέτουμε σιγά σιγά τον χυμό λεμονιού, συνεχίζοντας το χτύπημα.
- Μόλις η σούπα είναι έτοιμη, με μια κουτάλα παίρνουμε λίγο ζουμί (προσέχουμε να μην είναι καυτό) το ρίχνουμε το σιγά σιγά στο αυγολέμονο, χτυπώντας ταυτόχρονα ώστε να μην ψηθεί το αυγό.
- Μόλις το αυγολέμονο είναι έτοιμο, το ρίχνουμε στην κατσαρόλα με τη μαγειρίτσα και την αφήνουμε να σιγοβράσει σε πολύ χαμηλή φωτιά, για 3-4 λεπτά.
- Σερβίρουμε τη μαγειρίτσα με φρέσκο άνηθο και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.