Πανακότα με γλυκό βύσσινο
Ένα υπέροχο γλυκό του Πάσχα
Την πανακότα με γλυκό βύσσινο τη σερβίρετε είτε με γλυκό του κουταλιού, είτε με φρέσκα φρούτα, είτε με λίγο μέλι
![panakota_glyko_toy_pasxa_jpg](https://s.parapolitika.gr/images/1130x667/png/files/2024-04-16/panakota_glyko_toy_pasxa_jpg.png)
Υλικά για πανακότα με γλυκό βύσσινο
- 3 φύλλα ζελατίνης
- 200 γρ. (1 κούπα) γάλα φρέσκο, πλήρες
- 70 γρ. (1/3 κούπας) ζάχαρη
- 1 κάψουλα βανιλίνη
- 300 γρ. (1½ κούπα) κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά
- γλυκό βύσσινο για το σερβίρισμα
Συνταγή για πανακότα με γλυκό βύσσινο
- Για την πανακότα βάζουμε σε ένα μπολ τα φύλλα ζελατίνης μαζί με πολύ κρύο νερό και τα αφήνουμε για μερικά λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.
- Παράλληλα, σε μια κατσαρόλα βάζουμε το γάλα να βράσει σε μέτρια φωτιά.
- Μόλις αρχίσει να βράζει, το αποσύρουμε.
- Στύβουμε τις ζελατίνες ώστε να στραγγίσουν από τα νερά και τις ρίχνουμε στο καυτό γάλα.
- Προσθέτουμε τη ζάχαρη, τη βανιλίνη και την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε καλά.
- Μοιράζουμε το μείγμα σε μικρά μπολάκια ή μεταλλικά φορμάκια ή ποτηράκια και αφήνουμε στο ψυγείο για 5 ώρες, ώστε να σφίξει η κρέμα.
- Αν χρησιμοποιήσαμε φορμάκια και θέλουμε να ξεφορμάρουμε το γλυκό, τα βυθίζουμε σε ζεστό νερό για μερικά λεπτά, χωρίς να βρέξουμε την επιφάνεια, και τα αναποδογυρίζουμε σε πιατάκια.
- Σερβίρουμε την πανακότα με γλυκό βύσσινο.