Πανεύκολο παγωτό λεμόνι
Με κρέμα γάλακτος
Συνταγή για το υπέροχο ιταλικού τύπου παγωτό λεμόνι
Υλικά για παγωτό λεμόνι
- 6 κρόκοι αυγών
- 450 ml γάλα φρέσκο, πλήρες
- 5 κουτ. σούπας κρέμα γάλακτος
- 120 γρ. ζάχαρη
- 2 κουτ. γλυκού ξύσμα λεμονιού
- 130 γρ. χυμός λεμονιού
Συνταγή για παγωτό λεμόνι
- Ζεσταίνουμε σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά το γάλα, το ξύσµα λεµονιού και τη μισή ζάχαρη και ανακατεύουμε με το σύρμα µέχρι να πάρουν μία βράση.
- Αποσύρουµε την κατσαρόλα από τη φωτιά και αφήνουμε για λίγο το μείγμα να κρυώσει ελαφρώς.
- Χτυπάµε στο μίξερ ή με το σύρμα τους κρόκους των αυγών και την υπόλοιπη ζάχαρη για 3-4 λεπτά, μέχρι να ασπρίσουν και να αφρατέψουν.
- Αδειάζουµε στην κατσαρόλα με το γάλα και ανακατεύουμε με το σύρμα μέχρι να αναμειχθούν.
- Ξαναβάζουμε την κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά και ανακατεύουμε απαλά για περίπου 15 λεπτά, µέχρι το µείγµα να γίνει αρκετά πηχτό.
- Αδειάζουμε σε μεγάλο μπολ (προτιμότερο ανοξείδωτο, για να παγώνει γρηγορότερα), ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος και τον χυμό λεμονιού και ανακατεύουμε να αναμειχθούν.
- Κλείνουμε με καπάκι και βάζουμε στην κατάψυξη για 30 λεπτά, μέχρι να παγώσει.
- Βγάζουμε από την κατάψυξη και ανακατεύουμε με το σύρμα, για να διαλύσουµε τους κρυστάλλους πάγου και να δώσουµε καλύτερη υφή στο παγωτό. Σκεπάζουμε και καταψύχουμε για άλλα 30 λεπτά.
- Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία άλλες δύο φορές.
- Διατηρούμε το παγωτό λεμόνι στην κατάψυξη.