Νηστίσιμος κορμός σοκολάτας
Απίθανο γλυκό
Φτιάξτε νηστίσιμο κορμό σοκολάτα με λίγα υλικά και απολαύστε τον τη Σαρακοστή
Υλικά για νηστίσιμο κορμό σοκολάτα
- 240 γρ. μαργαρίνη
- 240 γρ. (1 κούπα + 3 κουτ. σούπας) γάλα αμυγδάλου
- 240 γρ. (1 κούπα + 1/4 της κούπας) ζάχαρη
- 40 γρ. (1/3 κούπας) κακάο
- 160 γρ. κουβερτούρα, τεμαχισμένη
- 450 γρ. μπισκότα νηστίσιμα (του εμπορίου ή σπιτικά), σπασμένα με το χέρι σε ακανόνιστα κομμάτια
Συνταγή για νηστίσιμο κορμό σοκολάτα
- Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε σε δυνατή φωτιά τη μαργαρίνη, το γάλα αμυγδάλου, τη ζάχαρη και το κακάο και ανακατεύουμε με σύρμα μέχρι να βράσει το μείγμα.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε την κουβερτούρα και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει.
- Ρίχνουμε τα μπισκότα στο μείγμα και ανακατεύουμε να σκορπιστούν ομοιόμορφα.
- Απλώνουμε το μείγμα σε αλουμινόχαρτο ή λαδόκολλα, το τυλίγουμε σε μπαστούνι (κορμό) και το βάζουμε στην κατάψυξη για 1 ώρα ή στο ψυγείο για 2 ώρες, μέχρι να σφίξει.