Πασχαλινά κουλουράκια με μέλι
Με βούτυρο αγελάδος
Τα πασίγνωστα πασχαλινά κουλουράκια με μέλι ταιριάζουν για τις ημέρες του Πάσχα τόσο με τον καφέ, όσο και με το τσάι ή το γάλα
Υλικά για πασχαλινά κουλουράκια με μέλι
- 2 αυγά +1 κρόκος αυγού
- ξύσμα και χυμό απο 2 μικρά πορτοκάλια
- 10 γρ. τζίντζερ τριμμένο
- 250 γρ. βούτυρο αγελάδος (σε θερμοκρασία δωματίου)
- 1 κ.γ. μαγειρική σόδα
- 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
- 600 γρ. αλεύρι γ.ο.χ
- 4 κ.σ. μέλι
- 1 κ.γ. υγρή βανίλια ή 2 βανιλίνες
Συνταγή για πασχαλινά κουλουράκια με μέλι
- Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε το βούτυρο μαζί με το μέλι και τη βανίλια για περίπου 5 λεπτά μέχρι να αφρατέψουν.
- Σε ένα μπολ ρίχνουμε το τριμμένο τζίνζερ, το ξύσμα και το χυμό απο τα πορτοκάλια.
- Ανακατεύουμε και τα ρίχνουμε μέσα στο κάδο του μίξερ. Χτυπάμε για ακόμα 5 λεπτά.
- Στη συνέχεια, ρίχνουμε τα αυγά μας ένα ένα και χτυπάμε για άλλα 5 λεπτά.
- Ρίχνουμε τη μαγειρική σόδα, το μπέικιν πάουντερ και το αλεύρι σε δόσεις μέχρι να αρχίσει να δένει η ζύμη μας.
- Σβήνουμε το μίξερ και συνεχίζουμε να προθέτουμε αλεύρι και να ανακατεύουμε με το χέρι μας.
- Μόλις γίνει η ζύμη μας, την σκεπάζουμε και την αφήνουμε να ηρεμήσει για μισή ώρα.
- Δημιουργούμε πλεξούδες και διάφορα σχέδια με τα χέρια μας και τοποθετούμε τα κουλουράκια μας σε ένα ταψί που έχουμε στρώσει αντικολλητικό χαρτί.
- Με ένα πινελάκι, απλώνουμε από πάνω το κρόκο ενός αυγού.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς για περίπου 25 λεπτά στον αέρα.
- Τα αφήνουμε να κρυώσουν τελείως και τα φυλασσουμε σε ένα καλά κλειστό κουτί.