Εύκολα πασχαλινά κουλουράκια χωρίς μίξερ
Εύκολη συνταγή
Δείτε πως θα φτιάξετε εύκολα τα αγαπημένα όλων πασχαλικά κουλουράκια με άρωμα πορτοκάλι
Υλικά για πασχαλινά κουλουράκια
Για την ζύμη- 700 γρ αλεύρι μαλακό
- 270 γρ ζάχαρη άχνη
- 3 μέτρια αυγά
- 250 γρ βούτυρο αγελάδος (λιωμένο σε θερμοκρασία δωματίου)
- 50 γρ Φυσικός Χυμός πορτοκάλι
- Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
- 2 γρ μαστίχα (5 δάκρυα)
- 1/2 κτγ μαχλέπι
- 2 βανιλίνες
- 1/4 κτγ κάρδαμο (κακουλέ)
- 1/4 κτγ μαγειρική σόδα
- 1,5 κτγ μπέικεν πάουντερ
- 1 μέτριο αυγό
Συνταγή για πασχαλινά κουλουράκια
- Σε ένα πολυκόφτη θρυμματίζουμε την μαστίχα, το κακουλέ, το μαχλέπι, τις βανιλίνες, το μπέικεν ,την μαγειρική σόδα μαζί με 100 γρ ζάχαρη άχνη.
- Σε ένα μπολ ρίχνουμε το μείγμα μυρωδικών μαζί με την υπόλοιπη ζάχαρη, τα αυγά, το ξύσμα πορτοκάλι και ανακατεύουμε καλά το μείγμα.
- Λιώνουμε το βούτυρο αγελάδος και το αφήνουμε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.
- Προσθέτουμε στο μείγμα το βούτυρο αγελάδος, τον φυσικό χυμό πορτοκάλι και ανακατεύουμε το μείγμα.
- Προσθέτουμε σε δόσεις το μαλακό αλεύρι και ζυμώνουμε ελαφρά μέχρι να έχουμε μια μαλακή εύπλαστη ζύμη.
- Μετράμε 30 γρ το κάθε κομμάτι και το δίνουμε το σχήμα που επιθυμούμε.
- Χτυπάμε 1 μέτριο αυγό και αλείφουμε το κάθε κουλουράκι.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις στους 190-200 c για 20-25 λεπτά.