Παϊδάκια μαριναρισμένα σε γιαούρτι και μαστίχα
Μια συνταγή του Δημήτρη Σκαρμούτσου
Παϊδάκια ψημένα στη λαδόκολλα με μια πολύ ιδιαίτερη γεύση για το πασχαλινό τραπέζι

Υλικά για παϊδάκια μαριναρισμένα σε γιαούρτι και μαστίχα
- 1 1/2 κιλό αρνίσια παϊδάκια
- 1 λεμόνι, το χυμό τουσυνταγ
- 8 κουτ. σούπας γιαούρτι
- 4 κουτ. σούπας λικέρ μαστίχα
- 1 κουτ. γλυκού θυμάρι
- 1 κουτ. γλυκού ρίγανη
- 1 κουτ. γλυκού δενδρολίβανο
- 4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
- 6 κουτ σούπας ελαιόλαδο
- αλάτι, πιπέρι
Συνταγή για παϊδάκια μαριναρισμένα σε γιαούρτι και μαστίχα
- Ξεπλένετε πρώτα τα παϊδάκια και τα αφήνετε σε σουρωτήρι να στραγγίξουν καλά.
- Φτιάχνετε τη μαρινάδα ανακατεύοντας όλα τα υλικά της μέσα σε ένα δοχείο μέχρι να ομοιογενοποιηθούν.
- Σε ένα ταψί βάζετε τα παϊδάκια και προσθέτετε τη μαρινάδα. Ανακατεύετε να πάει παντού.
- Σκεπάζετε το ταψί και το βάζετε στο ψυγείο για μία μέρα.
- Προθερμαίνετε το φούρνο στους 190 βαθμούς. Aπλώνετε ένα διπλό κομμάτι λαδόκολλας μέσα σε ένα ταψί.
- Βγάζετε τα παϊδάκια από το ψυγείο και τα απλώνετε πάνω στη λαδόκολλα μαζί με την μαρινάδα τους.
- Τυλίγετε τη λαδόκολλα και ψήνετε τα παϊδάκια στον προθερμασμένο φούρνο για μια ώρα περίπου.
- Για να τσεκάρετε, ανοίγετε λίγο τη λαδόκολλα και δοκιμάζετε αν ψήθηκε.
- Εάν όχι, ψήνετε για λίγο ακόμη. Σερβίρετε τα παϊδάκια σε πιατέλα μαζί ή χωρίς τη λαδόκολλα.
- Συνοδεύετε με γαρνιτούρα της επιλογής σας.