Σαλάτα με μπέικον και αβγό
Μια συνταγή της Ελένης Ψυχούλη
Μια κλασική γαλλική σαλάτα που τρώγεται και σαν κυρίως με μια φέτα φρυγανισμένο ψωμί
Υλικά για σαλάτα με μπέικον και αβγό
- 1 μαρούλι ή μίγμα από διάφορες πρασινάδες
- 200γρ. μπέικον σε φέτες κομμένο σε μικρά μπαστουνάκια
- 4 αβγά
- μαϊντανό ψιλοκομμένο
- ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
- 2 κουτ. σούπας ξύδι
- 1 κουτ. γλυκού μουστάρδα
- 1 σκελίδα σκόρδο (προαιρετικά)
- αλάτι, πιπέρι
Συνταγή για σαλάτα με μπέικον και αβγό
- Χοντροκόβετε το μαρούλι και το βάζετε σε μπολ.
- Σοτάρετε το μπέικον σε αντικολλητικό τηγάνι μέχρι να ροδίσει και να γίνει τραγανό.
- Βράζετε τα αβγά μελάτα, με στερεό το ασπράδι και υγρό τον κρόκο.
- Στο μεταξύ ανακατεύετε τη σαλάτα με το μπέικον και τον μαϊντανό και χτυπάτε στο πολυμιξεράκι τα υλικά της σος.
- Ρίχνετε τη σος στη σαλάτα και ανακατεύετε απαλά.
- Τέλος, βάζετε από πάνω τα αβγά με λίγο αλατοπίπερο, για να μην διαλυθούν.
- Όλη η νοστιμιά, είναι όταν σπάει το ασπράδι και ο μελάτος κρόκος κυλά πάνω στις πρασινάδες και το μπέικον.