Σαλάτα με μπέικον και αβγό
Μια συνταγή της Ελένης Ψυχούλη
Μια κλασική γαλλική σαλάτα που τρώγεται και σαν κυρίως με μια φέτα φρυγανισμένο ψωμί
![salata_me_ayga](https://s.parapolitika.gr/images/1130x667/jpg/files/2024-04-24/salata_me_ayga.jpg)
Υλικά για σαλάτα με μπέικον και αβγό
- 1 μαρούλι ή μίγμα από διάφορες πρασινάδες
- 200γρ. μπέικον σε φέτες κομμένο σε μικρά μπαστουνάκια
- 4 αβγά
- μαϊντανό ψιλοκομμένο
- ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
- 2 κουτ. σούπας ξύδι
- 1 κουτ. γλυκού μουστάρδα
- 1 σκελίδα σκόρδο (προαιρετικά)
- αλάτι, πιπέρι
Συνταγή για σαλάτα με μπέικον και αβγό
- Χοντροκόβετε το μαρούλι και το βάζετε σε μπολ.
- Σοτάρετε το μπέικον σε αντικολλητικό τηγάνι μέχρι να ροδίσει και να γίνει τραγανό.
- Βράζετε τα αβγά μελάτα, με στερεό το ασπράδι και υγρό τον κρόκο.
- Στο μεταξύ ανακατεύετε τη σαλάτα με το μπέικον και τον μαϊντανό και χτυπάτε στο πολυμιξεράκι τα υλικά της σος.
- Ρίχνετε τη σος στη σαλάτα και ανακατεύετε απαλά.
- Τέλος, βάζετε από πάνω τα αβγά με λίγο αλατοπίπερο, για να μην διαλυθούν.
- Όλη η νοστιμιά, είναι όταν σπάει το ασπράδι και ο μελάτος κρόκος κυλά πάνω στις πρασινάδες και το μπέικον.