Εύκολη πανακότα: Το πιο δροσερό πασχαλινό γλυκό
Με πέντε μόνο υλικά
Η πανακότα είναι από τα πλέον κλασικά γλυκά, που μπορούμε να φτιάχνουμε και στο σπίτι μας
Υλικά για πανακότα
- 400 ml γάλα
- 7 φύλλα ζελατίνης
- 600 ml κρέμα γάλακτος
- 1/3 του φλιτζανιού ζάχαρη
- 2 βανίλιες
Συνταγή για πανακότα
- Σε ένα μπολ με κρύο νερό αφήστε τις ζελατίνες για να μαλακώσουν.
- Ανακατέψτε το γάλα, την κρέμα γάλακτος, τις βανίλιες και τη ζάχαρη μέσα σε μία κατσαρόλα και αφήστε τα να σιγοβράσουν, μέχρι να κάψει το μείγμα και βγάλτε το από τη φωτιά.
- Βγάλτε τις ζελατίνες από το κρύο νερό, ρίξτε τες στο μίγμα αφού τις στύψετε και ανακατέψτε μέχρι να διαλυθούν εντελώς.
- Ρίξτε μέσα σε φορμάκια το σιρόπι που προτιμάτε και στη συνέχεια μοιράστε το μείγμα της πανακότας.
- Αφήστε τα στο ψυγείο μέχρι να πήξουν, ξεφορμάρετε βουτώντας τα για λίγο σε ζεστό νερό και απολαύστε.