Πασχαλινή ρυζοσαλάτα
Με αυγά και φέτα
Το τέλειο συνοδευτικό για να ανοίξετε το πασχαλινό τραπέζι
Υλικά για πασχαλινή ρυζοσαλάτα
- 1½ φλιτζάνι ρύζι για πιλάφι
- 2½ φλιτζάνια νερό
- 1½ κουτ. γλυκού αλάτι
- 2 βρασμένα αβγά, σε κυβάκια
- 1 πιπεριά Φλωρίνης ψητή (από βάζο), σε κυβάκια
- 1 αγγουράκι μικρό, σε κυβάκια
- 2-3 κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα
- 1 κουτ. σούπας άνηθο ψιλοκομμένο
- 1 κουτ. γλυκού δυόσμο
- ½ κουτ. γλυκού ρίγανη
- ½ φλιτζάνι ελιές Καλαμών χωρίς κουκούτσι, σε φέτες
- 1 φλιτζάνι φέτα τριμμένη
- ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
- ¼ φλιτζανιού χυμό λεμονιού
- μερικές φέτες λεμονιού για το γαρνίρισμα
- αλάτι, πιπέρι
Συνταγή για πασχαλινή ρυζοσαλάτα
- Βάζετε το νερό με το αλάτι να βράσει και προσθέτετε το ρύζι. Σιγοβράζετε το ρύζι για 15 λεπτά και σβήνετε τη φωτιά.
- Το σκεπάζετε με χαρτί κουζίνας και το καπάκι και το αφήνετε να σταθεί για 5 λεπτά.
- Το ξεσκεπάζετε και το ανακατεύετε με πιρούνι για να γίνει σπυρωτό. Αφήνετε το ρύζι να κρυώσει.
- Αναμιγνύετε σε μεγάλο μπολ τα αβγά, την κόκκινη πιπεριά, το αγγούρι, τα κρεμμυδάκια, τον άνηθο, το δυόσμο, τη ρίγανη και τις ελιές.
- Χτυπάτε καλά το λάδι, το λεμόνι, λίγο αλάτι και πιπέρι.
- Το ρίχνετε στο μπολ με το μίγμα.
- Προσθέτετε το ρύζι και ανακατεύετε προσεκτικά.
- Στο τέλος ρίχνετε τη φέτα και ανακατεύετε ελαφρά τη σαλάτα με πιρούνι.
- Τη σερβίρετε σε μπολ, γαρνιρισμένη με φέτες λεμονιού.
- Τη σερβίρετε σε θερμοκρασία δωματίου ή τη φυλάτε στο ψυγείο και τη σερβίρετε