Νηστίσιμη πίτσα για την Μεγάλη Τρίτη
Με ντομάτες και ελιές
Αυτή είναι η συνταγή για την πιο λαχταριστή νηστίσιμη πίτσα
Υλικά για νηστίσιμη πίτσα
Για τη ζύμη- 750 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 φακελάκι μαγιά
- 1/2 κ.γ. ζάχαρη
- 1 κ.γ. αλάτι
- 1½ ποτήρι νερού χλιαρό
- 3 ντομάτες ώριμες και σφιχτές
- 3 ξερά κρεμμύδια
- 2 χρωματιστές πιπεριές
- 1/4 φλ. ελαιόλαδο
- 1 κ.γ. ρίγανη
- λίγες ψιλοκομμένες ελιές
- αλάτι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Συνταγή για νηστίσιμη πίτσα
- Κοσκινίζουμε το αλεύρι σε λεκανίτσα
- Πασπαλίζουμε τη μαγιά και τη ζάχαρη
- Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και τρίβουμε, το αλεύρι με τα υπόλοιπα υλικά με τα δάχτυλα
- Προσθέτουμε το νερό, λίγο λίγο και το αλάτι, και ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μια ζύμη ομοιόμορφη που δεν κολλάει στα χέρια
- Λαδώνουμε ελαφρά ένα μπολ και βάζουμε μέσα τη ζύμη
- Σκεπάζουμε το μπολ καλά με μεμβράνη ή πανί και την αφήνουμε να διπλασιαστεί σε όγκο και ν’ ανέβει περίπου 45΄ έως 1 ώρα.
- Ψιλοκόβουμε σε καρέ τις ντομάτες, τα κρεμμύδια και τις πιπεριές
- Μόλις ανέβει (διπλασιαστεί σε όγκο η ζύμη) λαδώνουμε ρηχό ταψί για πίτα 36 εκ. ή το ρηχό ταψί του φούρνου
- Με τα δάχτυλα απλώνουμε τη ζύμη μέχρι να πιάσει όλη την επιφάνεια του ταψιού.
- Τοποθετούμε επάνω τα ψιλοκομμένα λαχανικά, ντομάτες, κρεμμύδι, πιπεριές και τις ελιές ψιλοκομμένες.
- Πασπαλίζουμε με τη ρίγανη και αλατοπιπερώνουμε
- Περιχύνουμε με το ελαιόλαδο και ψήνουμε στους 170°C στις αντιστάσεις, στην τελευταία σχάρα του φούρνου, για 50΄ και μέχρι να ροδίσει η πίτσα