Κοκορέτσι στο τηγάνι: Ο μεζές που θα κλέψει τις εντυπώσεις στο πασχαλινό τραπέζι
Με πρόβειο γιαούρτι
Το πασχαλινό τραπέζι θα ομορφύνει με αυτόν τον μεζέ που ονομάζεται κοκορέτσι στο τηγάνι
Υλικά για «Κοκορέτσι» στο τηγάνι
- 500 γρ. αρνίσια συκωτάκια, πλυμένα και ψιλοκομμένα
- 300 γρ. αρνίσια γλυκάδια, πλυμένα και ψιλοκομμένα
- 200 γρ. αρνίσια έντερα, πλυμένα και ψιλοκομμένα
- 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 200 γρ. πρόβειο γιαούρτι
- 1/2 κουτ. γλυκού ρίγανη
- χυμός από 1 λεμόνι
- αραβικές πίτες ψημένες ή λαδωμένο και φρυγανισμένο ψωμί, για το σερβίρισμα
- πρόβειο γιαούρτι για το σερβίρισμα
Συνταγή για «κοκορέτσι» στο τηγάνι
- Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε διαδοχικά τα υλικά του κοκορετσιού (συκωτάκια, γλυκάδια, έντερα) το καθένα με 1 κουτ. γλυκού ελαιόλαδο, σε δυνατή φωτιά.
- Τα συκωτάκια θέλουν περίπου 6-7 λεπτά, ενώ τα γλυκάδια και τα έντερα από 3 λεπτά περίπου.
- Κάθε υλικό που σοτάρουμε το βγάζουμε σε ένα μπολ και συνεχίζουμε με το επόμενο.
- Στο τέλος τα αναμειγνύουμε όλα μαζί, αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε τη ρίγανη και το λεμόνι και σερβίρουμε σε πιατελίτσα.
- Συνοδεύουμε με πρόβειο γιαούρτι και αραβικές πίτες, ψημένες.