Γλυκιά μυζηθρόπιτα Πάρου με μέλι και κανέλα
Με μαστίχα και θυμαρίσιο μέλι
Η γλυκιά μυζηθρόπιτα Πάρου είναι ένα εξαίσιο γλυκό για τις ημέρες του Πάσχα
Υλικά για μυζηθρόπιτα Πάρου
- Μυζήθρα 1½ κιλό φρέσκια ανάλατη καλά στραγγισμένη
- Ζάχαρη 1½ φλυτζάνι
- Μέλι θυμαρίσιο 3/4 φλυτζανιού
- Αβγά 5 χτυπημένα
- Μαστίχα 1/2 κ.γλυκού κοπανισμένη
- Αλάτι 2 πρέζες
- Κανέλα 1/2 κ.γλυκού
- Ξύσμα από 1 λεμόνι ή από 1 πορτοκάλι (τα φρούτα πρέπει να είναι ακέρωτα)
- Σιμιγδάλι 2 κ.σούπας
- Μέλι 1/2 φλυτζάνι για το σερβίρισμα
- Κανέλα λίγη για το σερβίρισμα
Συνταγή για μυζηθρόπιτα Πάρου
- Για τη γλυκιά μυζηθρόπιτα με μέλι, σε ένα μπολ θρυμματίζουμε μέχρι να λιώσει, τη μυζήθρα με πιρούνι.
- Προσθέτουμε τη ζάχαρη, το μισό μέλι, τα αυγά, τη μαστίχα, το ξύσμα και τα ανακατεύουμε πολύ καλά με κουτάλι.
- Βροχηδόν, και πάντα ανακατεύοντας, ρίχνουμε το σιμιγδάλι.
- Βουτυρώνουμε μικρό στρογγυλό ταψάκι 30 εκ. ή πυρίμαχο σκεύος.
- Αδειάζουμε το μείγμα και στρώνουμε την επιφάνειά του με την ανάποδη του κουταλιού.
- Ψήνουμε στους 180 βαθμούς C στις αντιστάσεις στην κάτω σχάρα για 40 λεπτά μέχρι να ροδίσει καλά.
- Εναλλακτικά, ψήνουμε στον αέρα στους 160 βαθμούς C στη μεσαία σχάρα.
- Αμέσως μόλις βγάλουμε τη μυζηθρόπιτα από το φούρνο την περιχύνουμε με το υπόλοιπο μέλι και την πασπαλίζουμε με κανέλα.
- Αφήνουμε να κρυώσει και κόβουμε το γλυκό σε κομμάτια.