Καραμελωμένα καρότα στο φούρνο: Νόστιμο συνοδευτικό για τη μαγειρίτσα
Εύκολη συνταγή
Τα καραμελωμένα καρότα στο φούρνο είναι ένα πεντανόστιμο ορεκτικό για κάθε τραπέζι
Υλικά για καραμελωμένα καρότα στο φούρνο
- 3 μεγάλα καρότα
- αλάτι
- λίγο πιπέρι
- αλάτι βοτάνων
- Αλάτι βοτάνων
- φρέσκο θυμάρι ή ρίγανη
- 1 κ.γ. λάδι
- 2 κ.γ. μέλι
Συνταγή για καραμελωμένα καρότα στο φούρνο
- Κόβουμε τα καρότα σε μακρόστενες λωρίδες. Εγώ κάθε καρότο το έκοψα στη μέση και μετά στα 3. Από εκεί και πέρα είναι θέμα γούστου!
- Αν πάμε για τη μέθοδο με το βράσιμο, τότε τα βάζουμε να βράσουν για 4 λεπτάκια. Ίσα να μαλακώσουν λιγάκι.
- Τα βάζουμε σε ένα μπολ και ρίχνουμε τα αρωματικά, μπαχαρικά και το λαδάκι και ανακατεύουμε να πάει παντού.
- Αυτό μπορεί να γίνει και κατευθείαν μέσα στο ταψάκι μας, να μη λερώνουμε έξτρα σκεύη.
- Τα αραδιάζουμε στο ταψί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 στον αέρα, για 20 λεπτά.
- Περιχύνουμε με το 1 κ.γ. μέλι και τα αφήνουμε για 5 λεπτά ακόμα.
- Περιχύνουμε με την άλλη 1 κ.γ. μέλι, τα ανακατεύουμε και λίγο και τα αφήνουμε για άλλα 5-10 λεπτά.
- Αν δε τα έχετε βράσει πριν, θα χρειαστούν κι άλλο χρόνο στο φούρνο.
- Στον δικό μου φούρνο δηλαδή είχαν ήδη μείνει τουλάχιστον 10 λεπτά έξτρα και πάλι κράταγαν.