Εύκολα τρουφάκια με σοκολατένια αυγά που περίσσεψαν από το Πάσχα
Με κακάο για επικάλυψη
Πως θα φτιάξετε εύκολα μια συνταγή με τρουφάκια από σοκολατένια αυγά
Υλικά για τρουφάκια με σοκολατένια αυγά
για 8 κομμάτια- 200 γρ. ζαχαρούχο γάλα
- 25 γρ. βούτυρο
- 75 γρ. κουλουράκια πασχαλινά τριμμένα
- 75 γρ. πασχαλινό σοκολατένιο αυγό
- Κακάο σκόνη για επικάλυψη
Συνταγή για τρουφάκια με σοκολατένια αυγά
- Σε κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά ζεσταίνουμε το ζαχαρούχο γάλα με το βούτυρο για 4 λεπτά μέχρι να ομογενοποιηθούν.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το πασχαλινό αυγό, ανακατεύουμε και ρίχνουμε τα τριμμένα κουλουράκια.
- Ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
- Τοποθετούμε το μείγμα στο ψυγείο για 90 λεπτά μέχρι να παγώσει.
- Πλάθουμε σε μπαλάκια των 20 γρ. και τα περνάμε με τη σκόνη κακάο απ' όλες τις μεριές.
- Σερβίρουμε αμέσως.