Υλικά για τρουφάκια με σοκολατένια αυγά

για 8 κομμάτια
  • 200 γρ. ζαχαρούχο γάλα
  • 25 γρ. βούτυρο
  • 75 γρ. κουλουράκια πασχαλινά τριμμένα
  • 75 γρ. πασχαλινό σοκολατένιο αυγό
  • Κακάο σκόνη για επικάλυψη

Συνταγή για τρουφάκια με σοκολατένια αυγά

  • Σε κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά ζεσταίνουμε το ζαχαρούχο γάλα με το βούτυρο για 4 λεπτά μέχρι να ομογενοποιηθούν.
  • Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το πασχαλινό αυγό, ανακατεύουμε και ρίχνουμε τα τριμμένα κουλουράκια.
  • Ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
  • Τοποθετούμε το μείγμα στο ψυγείο για 90 λεπτά μέχρι να παγώσει.
  • Πλάθουμε σε μπαλάκια των 20 γρ. και τα περνάμε με τη σκόνη κακάο απ' όλες τις μεριές.
  • Σερβίρουμε αμέσως.