Γρήγορη πορτοκαλόπιτα
Με στραγγιστό γιαούρτι
Πεντανόστιμη συνταγή για μια πολύ γρήγορη πορτοκαλόπιτα
Υλικά για γρήγορη πορτοκαλόπιτα
- Φύλλο κρούστας 1 πακέτο
- Ελαιόλαδο 300 ml
- Γάλα 250 ml
- Ζάχαρη καστανή 300 γρ
- Γιαούρτι στραγγιστό 200 γρ
- Πορτοκάλια 3 μεγάλα τον χυμό τους και το ξύσμα
- Μπέικιν πάουντερ 1 φακελάκι
- Αλάτι 1 πρέζα
- Κανέλα 1/2 κουταλάκι του γλυκού προαιρετικά
- Νερό 250 ml
- Ζάχαρη καστανή 200 γρ
- Μέλι 1 κουτάλι της σούπας
- Πορτοκάλι 50 ml χυμό και φλούδα σε λωρίδες λεπτές
Συνταγή για γρήγορη πορτοκαλόπιτα
- Κόβουμε με το μαχαίρι όπως είναι τυλιγμένο το φύλλο σε δέκα τεμάχια και το αφήνουμε να ξεραθεί ή το ψήνουμε για λίγο στον φούρνο και μόλις ξεραθεί το τρίβουμε.
- Σε ένα μπολ βάζουμε το ελαιόλαδο,το γάλα,τη ζάχαρη,το γιαούρτι και τα ανακατεύουμε όλα μαζί με το σύρμα να ενωθούν.
- Τρίβουμε με τον τρίφτη τα πορτοκάλια για να πάρουμε το ξύσμα τους.
- Τα στύβουμε για να πάρουμε τον χυμό τους και μέσα στον χυμό διαλύουμε το μπέικιν πάουντερ.
- Προσθέτουμε αυτό το μείγμα μαζί και το ξύσμα στο μείγμα με το γιαούρτι και βάζουμε μέσα τα τριμμένα φύλλα κρούστας, αλάτι και κανέλα (προαιρετικά). Ανακατεύουμε καλά τα υλικά μας.
- Λαδώνουμε ένα ταψί 30×32 εκ ή ένα πυρέξ κι αδειάζουμε μέσα το μείγμα.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 40 λεπτά (ανάλογα με τον φούρνο μας). Βγάζουμε από τον φούρνο και αφήνουμε να γίνει χλιαρή.
- Σε κατσαρόλα βάζουμε το νερό,τη ζάχαρη,το χυμό πορτοκαλιού,το μέλι, τις λωρίδες από την φλούδα πορτοκαλιού και τα βράζουμε όλα μαζί για περίπου 6-8 λεπτά από το σημείο βρασμού.
- Στραγγίζουμε το σιρόπι για να ξεχωρίσουμε τις λωρίδες.
- Χαράζουμε ελαφρώς την πορτοκαλόπιτα και σιροπιάζουμε λίγο λίγο με ζεστό το σιρόπι την χλιαρή πορτοκαλόπιτα.
- Στολίζουμε με τις λωρίδες από πάνω.
- Αφήνουμε να απορροφήσει καλά το σιρόπι κι είναι έτοιμη για σερβίρισμα.