Συνταγή για λαχταριστό μπανανόψωμο
Με βανίλια και σόδα
Πώς θα φτιάξετε με τα χεράκια σας ένα υπέροχο μπανανόψωμο
Υλικά για μπανανόψωμο
- 130 γραμμάρια βούτυρο
- 180 γραμμάρια καστανή ζάχαρη
- 350 γραμμάρια λιωμένες, ώριμες μπανάνες
- 2 αυγά
- 1 κουταλάκι εκχύλισμα βανίλιας
- 1 κουταλάκι αλεσμένη κανέλα
- 250 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 κουταλάκι μπέικινγκ πάουντερ
- 3/4 του κουταλιού μαγειρική σόδα
- 3 κουταλιές ζεστό γάλα
Συνταγή για μπανανόψωμο
- Αλείφουμε με το βούτυρο μία μακρόστενη φόρμα κέικ.
- Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη, ώσπου να ασπρίσουν και να αφρατέψουν.
- Προσθέτουμε τις μπανάνες, τα αυγά, τη βανίλια, την κανέλα και μία πρέζα αλάτι και χτυπάμε το μείγμα καλά.
- Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το μπέικινγκ πάουντερ και το προσθέτουμε στο μείγμα.
- Αναμειγνύουμε τη σόδα με το γάλα και τα ρίχνουμε στο μείγμα. Ανακατεύουμε καλά.
- Μεταφέρουμε το μείγμα στη φόρμα και ψήνουμε σε φούρνο προθερμασμένο στους 180°C για 50 λεπτά περίπου, ώσπου το ψωμί να κάνει κρούστα στην επιφάνεια και η μύτη του μαχαιριού να βγαίνει καθαρή.
- Το αναποδογυρίζουμε σε σχάρα, για να κρυώσει.
- Το σερβίρουμε ζεστό ή κρύο, σκέτο ή φρυγανισμένο και αλειμμένο με βούτυρο, προσθέτοντας μικρά κομμάτια μπανάνας ή με την αγαπημένη μας μαρμελάδα.
- Ιδανικό για ένα υγιεινό πρωινό ή κολατσιό.