Υλικά για γλυκιά ομελέτα σουφλέ

  • 3 κρόκοι αυγών
  • 2 ασπράδια αυγών
  • 1 κουταλιά ζάχαρη άχνη
  • 2 στραγγισμένες και κομμένες ροδέλες κομπόστα ανανά
  • 1 κουταλιά λικέρ πορτοκαλιού
  • 2 μπανάνες (κομμένες σε φέτες)
  • Φρέσκο ξύσμα πορτοκαλιού από 1/2 πορτοκάλι
  • 1 κουταλιά χυμός πορτοκαλιού
  • 2 κουταλιές βούτυρο

Συνταγή για γλυκιά ομελέτα σουφλέ

  • Χτυπάμε σε ένα μπολ τους κρόκους, τη ζάχαρη, το χυμό πορτοκαλιού, το ξύσμα πορτοκαλιού και το λικέρ.
  • Επίσης, σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε τα ασπράδια, ώσπου να πήξουν ελαφρώς.
  • Ενώνουμε το περιεχόμενο των δύο μπολ, ζεσταίνουμε το βούτυρο σε τηγάνι και ρίχνουμε μέσα το μείγμα των αυγών.
  • Όταν η ομελέτα κάνει κρούστα από κάτω, σκορπίζουμε επάνω της τα φρούτα.
  • Βάζουμε για μερικά δευτερόλεπτα την ομελέτα στο ζεστό grill του φούρνου, ώστε να πάρει χρώμα από πάνω και να φουσκώσει.
  • Πασπαλίζουμε τη γλυκιά ομελέτα σουφλέ με ζάχαρη άχνη και σερβίρουμε αμέσως.