Γλυκιά ομελέτα σουφλέ
Με ξύσμα πορτοκαλιού
Μια υπέροχη συνταγή ομελέτας με ροδέλες ανανά
Υλικά για γλυκιά ομελέτα σουφλέ
- 3 κρόκοι αυγών
- 2 ασπράδια αυγών
- 1 κουταλιά ζάχαρη άχνη
- 2 στραγγισμένες και κομμένες ροδέλες κομπόστα ανανά
- 1 κουταλιά λικέρ πορτοκαλιού
- 2 μπανάνες (κομμένες σε φέτες)
- Φρέσκο ξύσμα πορτοκαλιού από 1/2 πορτοκάλι
- 1 κουταλιά χυμός πορτοκαλιού
- 2 κουταλιές βούτυρο
Συνταγή για γλυκιά ομελέτα σουφλέ
- Χτυπάμε σε ένα μπολ τους κρόκους, τη ζάχαρη, το χυμό πορτοκαλιού, το ξύσμα πορτοκαλιού και το λικέρ.
- Επίσης, σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε τα ασπράδια, ώσπου να πήξουν ελαφρώς.
- Ενώνουμε το περιεχόμενο των δύο μπολ, ζεσταίνουμε το βούτυρο σε τηγάνι και ρίχνουμε μέσα το μείγμα των αυγών.
- Όταν η ομελέτα κάνει κρούστα από κάτω, σκορπίζουμε επάνω της τα φρούτα.
- Βάζουμε για μερικά δευτερόλεπτα την ομελέτα στο ζεστό grill του φούρνου, ώστε να πάρει χρώμα από πάνω και να φουσκώσει.
- Πασπαλίζουμε τη γλυκιά ομελέτα σουφλέ με ζάχαρη άχνη και σερβίρουμε αμέσως.