Υλικά για σουφλέ ζυμαρικών με τυριά

  • 1 πακέτο κοφτό μακαρονάκι ή χυλοπίτες
  • 1 κονσέρβα ψιλοκομμένες ντομάτες
  • 1/4 κιλό τυρί κασέρι
  • 1/4 κιλό τυρί γκούντα
  • 1/4 κιλό τυρί ρεγκάτο
  • 1/4 κιλό μπέικον κομμένο σε κομμάτια
  • 500 ml κρέμα γάλακτος
  • 2 αυγά
  • Λίγο βούτυρο

Συνταγή για σουφλέ ζυμαρικών με τυριά

  • Βράζουμε τα ντοματάκια με λίγη ζάχαρη και βύτυρο, μέχρι να δέσει η σάλτσα.
  • Τρίβουμε όλα τα τυριά μαζί και βράζουμε τις χυλοπίτες ή το κοφτό μακαρονάκι για 10 λεπτά.
  • Τα σουρώνουμε και ρίχνουμε λίγο βούτυρο.
  • Βάζουμε μια στρώση χυλοπίτες ή κοφτό μακαρονακι σε 1 πυρέξ και απλώνουμε επάνω τους την σάλτσα ντομάτας.
  • Ρίχνουμε το μισό τυρί και, από πάνω του, απλώνουμε το μπέικον.
  • Προσθέτουμε και τις υπόλοιπες χυλοπίτες ή το κοφτό μακαρονάκι και απλώνουμε και το τυρί που έμεινε.
  • Χτυπάμε σε 1 μπολ τα 2 αυγά με την κρέμα γάλακτος και το απλώνουμε στο μείγμα των ζυμαρικών.
  • Ψήνουμε στους 200°C, μέχρι να ροδίσει.